Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme la extreme in primele zile din august

Vreme la extreme in primele zile din august

Prognoza meteo in saptamana 30 iulie - 5 august aduce schimbari 2018 ale vremii. Daci ultimele zile ale lui iulie aduc ploi, primele zile ale lunii august vin cu zile insorite si ploi foarte restranse.

Urmatorul interval va aduce o vreme calda in toate regiunile tarii, insa fara extreme termice semnificative. Doar in Banat sunt asteptate maxime de pana la 34-35 de grade Celsius, in restul tarii acestea nefiind asteptate sa treaca de 32-33 de grade. Din punct de vedere al aspectului, vremea va fi relativ instabila in prima parte a saptamanii, cand vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice in mare parte din teritoriu (insa cantitati de apa ceva mai insemnate sunt asteptate a se inregistra doar in sud si est), in timp ce sfarsitul saptamanii va mai aduce unele averse de ploaie numai in mod local, iar acestea vor fi mai slabe cantitativ (doar la munte urmand sa se mai stranga pana la 15-20 de mm).

Miercuri
instabilitatea atmosferica va fi in diminuare in aproape toata tara, cu toate ca in sud, est si in sud-estul Transilvaniei local vor mai cadea unele averse de ploaie insotite de descarcari electrice, in general neinsemnate cantitativ. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii si slab pana la moderat in rest. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania si Maramures, 29-34 de grade in Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in vestul Banatului), 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 25-30 de grade in Moldova.

Joi vremea va fi in general frumoasa in jumatatea nordica a tarii, in timp ce in sud-vest si in sud-est local vor cadea unele averse slabe de ploaie, indeosebi in cursul dupa-amiezii. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 26-31 de grade Celsius in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), 30-35 de grade in Banat si Crisana, 27-32 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 24-29 de grade in Moldova.

Vineri pana spre orele pranzului cerul va fi senin in majoritatea zonelor tarii, pentru ca mai apoi pe spatii restranse (mai ales din sud-vest, centru si nord-vest) sa cada unele averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat in sud-estul tarii si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele inregistrate in zilele precedente si vor fi cuprinse in general intre 26 si 31 de grade in Transilvania si Maramures, 30-35 de grade in Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra   )  24-29 de grade  Moldova.

In weekend vremea va fi in general frumoasa si calda, cateva averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice urmand sa mai cada mai ales in cursul dupa-amiezelor la munte, in centru, sud-vest si in nord-est. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 25 si 30 de grade in Transilvania si Maramures si 28-33 de grade Celsius in restul regiunilor tarii, cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in vestul extrem al Banatului si in sud-vestul Olteniei.
31 iulie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.