Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Saptamana incepe cu ploi abundente in majoritatea tarii

Saptamana incepe cu ploi abundente in majoritatea tarii

Vor fi innorari temporar accentuate si local averse, trecator insotite de descarcari electrice, la deal si la munte, precum si in zonele extracarpatice. in restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25...30 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste, iar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile minime se vor situa intre 14 si 23 de grade. Pe suprafete mici se va forma ceata.

Luni, vremea are un grad de instabilitate atmosferica ridicat in cea mai mare parte a tarii, astfel incat vor fi perioade de timp cu innorari temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Astfel de manifestari se vor produce pe arii mai extinse in zonele de deal si munte, local in sud si est si pe spatii mai mici in restul teritoriului. in intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 33 de grade, cu cele mai ridicate valori in Campia de Vest, acolo unde vor caracteriza o vreme calduroasa, iar cele minime se vor situa intre 14 si 23 de grade. Pe suprafete restranse se va forma ceata. Presiunea atmosferica va creste usor.

In Bucuresti, gradul de instabilitate atmosferica va fi ridicat in Capitala, astfel incat, mai ales dupa orele amiezii, va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Conform ANM, temperatura maxima va fi in jur de 29 de grade, iar cea minima de 18...20 de grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

La mare vremea pe 30 iulie va fi in general instabila pe litoral, dupa-amiaza si seara, cand cerul va prezenta innorari si, trecator, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata asociate averselor. Prognoza meteo anunța ca temperaturile maxime se vor incadra intre 26 si 29 de grade, iar cele minime intre 21 si 23 de grade. Temperatura apei marii va avea valori de 25 ... 27 de grade.

La munte gradul de instabilitate atmosferica va fi ridicat, astfel incat vor fi perioade de timp cu innorari temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. in intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp si vor fi conditii de grindina. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei.
30 iulie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.