Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 9 - 22 iulie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 9 - 22 iulie 2018

Vremea se va incalzi in urmatoarele zile, pana spre finalul acestei saptamani urmand sa se atinga si chiar depasi 30 de grade Celsius, insa din 16 iulie regimul termic va fi in usoara scadere in majoritatea regiunilor, iar precipitatiile sunt asteptate aproape in fiecare zi, in special in zona montana, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) publicata luni, valabila pentru perioada 9 - 22 iulie.

In Banat, in primele zile, vremea se va incalzi treptat, astfel ca in data de 11 iulie media temperaturilor maxime va atinge 29 de grade. Pana la finalul primei saptamani nu vor mai fi variatii termice semnificative. Cea de-a doua saptamana va debuta cu o usoara racorire (de 1 - 2 grade, in medie), dar din 18 iulie valorile termice diurne vor creste din nou, iar media lor va ajunge, in ultimele doua zile de prognoza, la 31 de grade. Tendinta generala a temperaturilor nocturne va fi de crestere usoara si treptata, de la o medie de 15 grade in prima zi, pana la 17 grade in ultima. Vor fi ploi aproape in fiecare zi, dar mai intense si pe arii mai extinse in zilele de 9 si 10 iulie, precum si dupa data de 15 iulie.

In Crisana, in prima saptamana, valorile termice diurne vor creste treptat, de la o medie de 24 - 25 de grade in prima zi, pana in jurul valorii de 29 de grade in ultima. O usoara racorire a vremii se va resimti la inceputul celei de-a doua saptamani, apoi se va incalzi din nou, astfel ca la sfarsitul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime va ajunge la 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea usoare variatii, intre 15 si 17 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in zilele de 9 si 10 iulie, precum si dupa data de 15 iulie.

In Transilvania, vremea se va incalzi usor si treptat pana spre sfarsitul primei saptamani, cand media temperaturilor diurne se va situa in jurul valorii de 27 de grade. intre 14 si 19 iulie nu vor fi variatii termice semnificative, apoi valorile termice diurne vor incepe sa creasca din nou, astfel ca, la sfarsitul intervalului, media lor se va situa in jurul valorii de 29 de grade. Media temperaturilor minime va fi, pe tot intervalul, de 13 - 14 grade. Va ploua aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse si mai intens, in primele doua zile.

In Maramures, valorile termice diurne vor fi in crestere pana in data de 11 iulie, cand media acestora se va apropia de 28 de grade, apoi vor avea usoare variatii de la o zi la alta, media urmand a se situa intre 27 si 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa intre 14 si 16 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi.

In Moldova, vremea va intra intr-un proces de incalzire pana in jurul datei de 12 iulie, cand media valorilor termice diurne va atinge 30 de grade. in urmatoarele doua zile va scadea cu aproximativ trei grade, apoi, pana in 18 iulie, nu se va mai modifica semnificativ. O usoara incalzire se va resimti din nou dupa data de 20 iulie. in cea mai mare parte a intervalului, media temperaturilor nocturne va fi de 16 - 17 grade. Conditii de ploaie vor fi in fiecare zi, dar mai ales in primele doua zile si dupa data de 15 iulie.

In Dobrogea, valorile termice vor fi in crestere pana in jurul datei de 13 iulie, cand media maximelor va fi de 30 de grade, iar a minimelor de 21 de grade. in urmatoarele patru zile temperaturile vor scadea usor si treptat, astfel ca, in data de 17 iulie, se va inregistra o medie a temperaturilor maxime de 28 de grade si a minimelor de 19 grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza nu vor mai fi variatii importante. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in primele zile ale intervalului de prognoza, dar si dupa data de 16 iulie.

In Muntenia, vremea va intra intr-un proces de incalzire pana pe data de 13 iulie, cand media maximelor termice va atinge 31 de grade. in urmatoarele cinci zile, valorile termice diurne vor scadea treptat, cu aproximativ 3 - 4 grade, apoi se va incalzi din nou, iar la finalul intervalului de prognoza media maximelor termice va reveni la 31 de grade. Evolutia temperaturilor minime va fi destul de asemanatoare, iar media lor va oscila intre 15 si 17 grade. In primele doua zile, vor fi intervale cu ploi in intreaga regiune, apoi pe arii mai restranse.

In Oltenia, in primele patru zile din intervalul de prognoza, temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 22 de grade, in prima zi, pana la 31 de grade in data de 12 iulie. Ulterior, nu vor mai fi variatii termice importante, iar media valorilor maxime de temperatura va fi intre 28 si 31 de grade. Temperaturile minime nu vor avea oscilatii atat de mari, iar media lor se va situa intre 15 si 17 grade. in primele doua zile va ploua pe arii extinse si se vor acumula cantitati mai importante de apa. Conditiile de ploaie vor reveni dupa data de 15 iulie.

La munte, vremea se va incalzi usor si treptat pana in jurul datei de 12 iulie, cand media maximelor termice va fi de 19 grade, iar a minimelor de 11 grade. Ulterior, nu se vor mai inregistra modificari semnificative ale regimului termic. Vor fi ploi in fiecare zi, iar cantitatile cele mai mari de apa vor cadea in primele zile ale intervalului de prognoza.
10 iulie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.