Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vara secetoasa in Dobrogea

Vara secetoasa in Dobrogea

Vara saraca in precipitatii in Dobrogea

Purtatorul de cuvant al Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Constanta, Stere Economu a anuntat ca sudul tarii, indeosebi in Dobrogea se va confrunta cu cantitati mici de precipitatii.

Reprezentantul DADR a prognozat pentru aceasta luna o scadere a cantitatii de apa din sol si pe cursurile de apa sub 50%. Pentru luna iunie se anunta o lipsa de precipitatii, temperaturi ridicate peste cele normale, dar si furtuni.

Meteorologii mai avertizeaza ca orice front de aer rece care penetreaza aceasta zona va aduce furtuni puternice, insotite de fulgere, tunete si intensificari ale vantului.

Purtatorul de cuvant DADR a mai anuntat prezenta fenomenelor cu risc, iar in aceste conditii agricultorii ar trebui sa incheie polite de asigurare pentru culturi pentru fenomene naturale precum: grindina, seceta sau furtuni.

Sursa: Realitatea TV, 28 mai 2007

28 mai 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.