Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo anunta ploi torentiale, fulgere si grindina

Prognoza meteo anunta ploi torentiale, fulgere si grindina

Vremea din 21 iunie se anunta extrem de instabila. Prognoza meteo aduce ploi torentiale, descarcari electrice si, izolat, grindina. Temperaturile sunt caniculare in Bucuresti si alte regiuni ale tarii.

Joi, instabilitatea atmosferica va ramane pronuntata in jumatatea nordica a tarii, unde local isi vor face aparitia aversele de ploaie insotite de descarcari electrice. in acelasi timp, in sudul teritoriului cerul se va mentine variabil, unele averse slabe de ploaie urmand sa se produca doar in mod izolat. Spre seara, in nord-vest furtunile vor deveni severe, un front cald urmand sa conduca la cresterea dinamicii aerului in troposfera. Astfel, pe langa ploile torentiale ce vor cumula izolat pana la 15-20 de mm, se va semnala si grindina de dimensiuni mici si medii si intensificari ale vantului care pentru scurt timp pot lua aspect de vijelie; astfel de rabufniri violente ale vantului vor fi legate mai ales de inceputul averselor, cand cedarea de caldura va fi cea mai intensa.

Vantul (cu exceptia celui convectiv) va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in est si in sud-est. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 26-31 de grade in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia (cu valori usor mai ridicate asteptate in sudul Transilvaniei si al Olteniei), 29-33 de grade in Muntenia si Dobrogea si 25-30 de grade in Moldova.

Furtuni cu fulgere sunt prognozate atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii in Bucuresti. Temperaturile maxime ating 31°C, iar cele minime de 19°C. sansele de ploaie sunt extrem de ridicate ( pana la 80%), cantitatea de apa de 7 l/m². Ploile vor continua si vineri.

Nici la munte tabloul de prognoza nu sufera mari modificari, fiind asteptate furtuni cu fulgere inca de la primele ore ale zilei. Tempearturile maxime ating  26°C, iar cele minime 15°C. Cantitatile de apa ce se vor strange ating  7 l/m². Ploile nu vor inceta pana la inceputul saptamanii viitoare.
20 iunie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.