Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 11 - 24 iunie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 11 - 24 iunie 2018

Valorile termice vor depasi frecvent 30 de grade Celsius pe durata urmatoarelor doua saptamani, dar, in acelasi timp, probabilitatea pentru averse se va mentine ridicata pe tot parcursul intervalului, mai ales in cursul orelor dupa-amiezii, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in perioada 11 - 24 iunie, data luni publicitatii.

In Banat, in primele zile ale saptamanii, vremea va fi calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 30 - 33 de grade si ale minimelor de 17 - 19 grade. Intervalul 14 - 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic mai apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, cu valori diurne ce vor urca pana la 25 - 28 de grade, mediat regional, in timp ce minimele nocturne vor fi de 15 - 17 grade. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi din nou in crestere, ce vor caracteriza o vreme calduroasa in mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 29 - 31 de grade si cu probabilitatea ca, in zilele de 21 si 22 iunie, sa se atinga valori chiar mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare in perioada 13 - 17 iunie, cand se vor inregistra cantitati de apa mai importante. Vor fi, in general, manifestari de instabilitate atmosferica, astfel ca ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina. Pentru cea de-a doua saptamana a intervalului de referinta se mentine probabilitatea pentru averse in orele dupa-amiezelor.

In Crisana, la inceputul intervalului de referinta, vremea va fi calduroasa, cu temperaturi maxime de 30 - 32 de grade si minime de 17 - 19 grade, in medie. Perioada 14 - 17 iunie va fi caracterizata de un regim termic mai apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, cu valori diurne ce vor urca pana la 25 - 28 de grade, mediat regional, in timp ce minimele nocturne vor fi de 15 - 17 grade. Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica temperaturi din nou in crestere, ce vor caracteriza o vreme in general calduroasa, cu medii ale maximelor de 29 - 31 de grade si cu probabilitatea ca, in zilele de 21 si 22 iunie, sa se atinga valori chiar mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare in perioada 13 - 17 iunie, cand se vor inregistra local cantitati de apa mai importante. Vor fi in general manifestari de instabilitate atmosferica, astfel ca ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina. Pentru cea de-a doua saptamana a intervalului de referinta se mentine probabilitatea pentru averse in orele dupa-amiezelor.

In Transilvania, in primele zile ale saptamanii, vremea va fi calduroasa in mare parte a regiunii, cu medii ale temperaturilor maxime de 28 - 32 de grade si ale minimelor de 14 - 16 grade. Intervalul 14 - 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal pentru mijlocul lunii iunie, cu valori diurne de 25 - 28 de grade, mediat regional, in timp ce minimele nocturne vor fi de 13 - 16 grade. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi din nou in crestere, ce vor caracteriza o vreme local calduroasa in mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 27 - 30 de grade si cu probabilitatea ca, in zilele de 21 si 22 iunie, sa se atinga valori chiar mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare in perioada 13 - 17 iunie, cand se vor inregistra cantitati de apa mai importante. Vor fi, in general, manifestari de instabilitate atmosferica, astfel ca ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina. Pentru cea de-a doua saptamana a intervalului de referinta, se mentine probabilitatea pentru averse in orele dupa-amiezelor.

In Maramures, pe parcursul primei saptamani de prognoza, desi vor avea usoare variatii de la o zi la alta, valorile termice se vor mentine peste cele normale in a doua decada a lunii iunie, cu medii ale temperaturilor maxime de 25 - 28 de grade si ale minimelor de 15 - 17 grade. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere, astfel ca, in special in perioada 20 - 22 iunie, vremea va deveni local calduroasa, cu medii ale maximelor de 29 - 30 de grade. La inceputul intervalului de referinta (perioada 11 - 15 iunie) va ploua in fiecare zi, local insemnat cantitativ. Vor fi in general manifestari de instabilitate atmosferica, astfel ca ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina. Pentru cea de-a doua saptamana a intervalului de referinta se mentine probabilitatea pentru averse in orele dupa-amiezelor.

In Moldova, majoritatea zilelor din intervalul de referinta vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, fiind estimate temperaturi maxime, in medie regionala de 27 - 32 de grade, valori mai ridicate urmand a se inregistra in zilele de 13, 14 si 15 iunie si cu probabilitate mare si intre 20 si 22 iunie. Minimele termice vor fi, in medie, de 14 - 18 grade. Ploile vor fi in continuare asociate instabilitatii atmosferice, astfel ca se vor semnala doar cu caracter local, in orele dupa-amiezelor, si cu probabilitate mai mare in perioada 14 - 16 iunie. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina.

In Dobrogea, temperaturile se vor mentine in majoritatea zilelor din interval peste cele climatologic specifice acestei perioade din an in partea continentala a regiunii, unde va predomina o vreme calduroasa, cu medii ale maximelor de 30 - 33 de grade si ale minimelor de 15 - 18 grade. Vremea va fi calda si pe litoral unde, in medie, sunt estimate maxime diurne de 24 - 27 de grade, cu probabilitate relativ mare ca, in perioada 20 - 23 iunie, sa se atinga valori mai ridicate. Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa pe durata perioadei de referinta, fiind de asteptat averse pe spatii mici si, in general, slabe cantitativ. Pentru intervalul 16 - 18 iunie sunt estimate ploi mai frecvente, posibil moderate sau insemnate cantitativ, in special in partea continentala a regiunii.

In Muntenia, majoritatea zilelor din intervalul de referinta vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, fiind estimate temperaturi maxime, in medie regionala, de 29 - 33 de grade, valori mai ridicate urmand a se inregistra in zilele de 13 si 14 iunie si cu probabilitate mare si intre 20 si 22 iunie. Minimele termice vor fi in medie de 14 - 19 grade. Ploile vor fi in continuare asociate instabilitatii atmosferice, astfel ca se vor semnala doar pe spatii restranse, in orele dupa-amiezelor, in special in zona deluroasa. Exceptie va face intervalul 14 - 17 iunie, cand estimarile prognostice indica o mai mare extindere a ariei ploilor. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina.

In Oltenia, in primele zile ale perioadei de referinta, dar cu probabilitate mare si dupa data de 20 iunie, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme calduroasa, cu 30 - 33 de grade dupa-amiaza, in medie regionala. in intervalul 14 - 18 iunie, valorile termice se vor situa in jurul celor climatologic specifice pentru cea de-a doua decada a lunii iunie, medii diurne de 25 - 28 de grade. Minimele termice vor fi de 15 - 19 grade, in medie. Ploile vor fi in continuare asociate instabilitatii atmosferice, astfel ca se vor semnala doar pe areale restranse, in orele dupa-amiezelor si in special in zona deluroasa. Exceptie va face intervalul 14 - 17 iunie, cand estimarile prognostice indica o mai mare extindere a ariei ploilor. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, de grindina.

La munte, variatiile termice de la o zi la alta vor fi in general nesemnificative, vremea mai calda decat normal fiind predominanta. Astfel, maximele vor fi de 19 - 24 de grade, iar minimele de 9 - 13 grade, in medie. Ploile vor fi prezente in aproape fiecare zi, dupa-amiaza, in majoritatea masivelor, iar local pot fi torentiale. Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina, iar probabilitatea ca fenomenele sa se semnaleze pe spatii mai extinse si sa fie mai intense va fi mai ridicata in perioada 13 - 15 iunie.
11 iunie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.