Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme calduroasa in minivacanta de 1 iunie, dar cu perioade de averse si descarcari electrice in special la munte

Vreme calduroasa in minivacanta de 1 iunie, dar cu perioade de averse si descarcari electrice in special la munte

Vremea se va mentine, in general, calduroasa in urmatoarele trei zile, iar manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala in special in zonele montane si, incepând din seara zilei de 3 iunie si in celelalte regiuni, meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Diana Giurgiu.

Potrivit sursei citate, pe 1 iunie, vremea va fi calda in majoritatea zonelor, cu temperaturi maxime intre 27 si 34 de grade Celsius, valori usor mai scazute urmând a se inregistra pe Litoral si in Delta Dunarii, unde vor fi intre 22 si 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si doar pe spatii mici, mai ales la munte, aversele si descarcarile electrice vor fi prezente, in special dupa-amiaza si seara, cu probabilitate de intensificare a vântului, in timpul averselor. Minimele termice, la nivel national, vor fi cuprinse intre 9 si 19 grade.

De asemenea, sâmbata, valorile termice vor ramâne mai ridicate decât cele specifice pentru inceputul luni iunie, in aproape toata tara, cu maxime in general intre 23 si 31 de grade. Specialistul ANM precizeaza ca, in vestul, nord-vestul si centrul tarii, precum si in toata zona montana, gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, mai ales dupa orele amiezii. "Vor fi intervale de timp cu innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului, punctiform cu conditii de grindina. in restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar pe suprafete mici. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 9 si 18 grade", a precizat Giurgiu.

Totodata, pe parcursul zilei de duminica, in regiunile din vestul, centrul si nordul teritoriului, precum si in zonele de deal si de munte, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, iar valorile termice diurne vor marca o scadere fata de ziua anterioara. Astfel, vor fi averse, care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata al vântului si conditii de grindina. Izolat, sunt asteptate cantitati de apa mai importante. "in restul teritoriului vom avea o vreme ce se va mentine mai calda decât in mod obisnuit la aceasta data, local calduroasa indeosebi in sud, iar manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi posibile doar pe arii mai restrânse, cu precadere in orele serii si la inceputul noptii. Temperaturile maxime vor oscila intre 21 de grade pe Litoral si 32 de grade in Lunca Dunarii si in centrul Munteniei, iar cele minime intre 11 si 18 grade", a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Conform prognozei de specialitate, la nivelul Capitalei, atât pe parcursul zilei de 1 iunie, cât si in week-end, vremea va fi calduroasa. in timp ce pe 1 iunie, temperatura maxima va fi de 32 - 33 de grade, sâmbata aceasta va ajunge in jurul valorii a 30 de grade, la fel si duminica. "Duminica, insa, cerul va deveni variabil cu innorari temporare si in special seara si la inceputul noptii va creste probabilitatea de aparitie a averselor. Temperaturile minime vor fi in jurul a 15 grade", a afirmat Diana Giurgiu.

Specialistul a adaugat ca, la malul marii, in urmatoarele zile, vremea va fi frumoasa, dar va sta sub semnul intensificarilor de vânt. "in cursul zilei de 1 iunie vântul va avea unele intensificari, cu viteze de pâna la 45-50 km/h. Sâmbata se va mai domoli, vitezele ajungând pâna la 35-40 km/h, acestea mentinându-se si in cursul zilei de duminica. Tot duminica, dar spre orele serii si pe parcursul noptii, va creste probabilitatea de aparitie a averselor", a mentionat reprezentata ANM.

Nu in ultimul rând, pentru zona montana sunt prognozate averse mai putine in cursul zilei de 1 iunie, insa acestea se vor inmulti sâmbata si duminica, in special dupa-amiaza si spre orele serii.
31 mai 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.