Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru 3 luni. Cum va fi vremea in iunie, iulie si august

Prognoza meteo pentru 3 luni. Cum va fi vremea in iunie, iulie si august

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de norma climatologica in regiunile nordice si centrale, respectiv mai ridicate in restul teritoriului. Conform masuratorilor de specialitate, media multianuala lunara pentru prima luna de vara este de 18,3 grade Celsius, raportat la parametrii monitorizati in intervalul 1981-2010. in ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura intre 13 si 21 de grade Celsius in Moldova, intre 15 si 19 grade in Transilvania, respectiv pâna la 22 de grade in Oltenia si Muntenia. 

In acelasi timp, precipitatiile totale lunare valabile pentru iunie vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, deci sub media multianuala a perioadei, de 84,5 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Muntenia - de pâna la 111 litri/metrul patrat, Banat (pâna la 107 litri/metrul patrat), Transilvania (pâna la 106 litri/metrul patrat), Crisana si Moldova (pâna la 103 litri/metrul patrat), Oltenia si Maramures (pâna la 102 litri/metrul patrat). Valori medii mai scazute sunt prognozate in Dobrogea, cuprinse intre 23 si 60 de litri/metrul patrat.

In luna iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât in mod normal, indeosebi in regiunile sudice, sud-estice si vestice. Media multianuala valabila pentru aceasta luna este de 20,2 grade Celsius. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Maramuresului si Transilvaniei (de pâna la 21 de grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de pâna la 24 de grade Celsius, se vor consemna in Oltenia si Muntenia.

Tot pe parcusul lunii iulie, cantitatile totale lunare de precipitatii se vor situa sub mediile climatologice in toate regiunile, deficitul cel mai pronuntat fiind de asteptat in sud-est si sud. Media precipitatiilor pentru luna iulie este stabilita la 77,8 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Moldova (pâna la 112 l/mp), Maramures si Muntenia (102 l/mp), Transilvania si Oltenia (pâna la 100 l/mp. Pe de alta parte, in Dobrogea se vor consemna precipitatii intre 17 si 59 l/mp.

In august, temperaturile medii vor continua sa se situeze peste norma climatologica, in cea mai mare parte a tarii, in conditiile in care media valorilor termice pentru intervalul analizat se situeaza la 19,7 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre 18 si 20 de grade Celsius in Maramures, dar vor ajunge si la 23 de grade Celsius, in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova.

La nivel de precipitatii, in luna august, acestea vor fi deficitare, in cea mai mare parte a teritoriului, comparativ cu media multianuala stabilita la 64,7 l/mp. Cu toate acestea, in zona Munteniei sunt prognozate cantitati medii de precipitatii de pâna la 95 l/mp, in Transilvania de pâna la 90 l/mp, in Oltenia de pâna la 88 l/mp. Totodata, in Dobrogea, cantitatile medii de precipitatii sunt estimate a se incadra intre 28 si 40 l/mp.
31 mai 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.