Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vin ploi rapide de vara cu tunete, fulgere si caderi de grindina

Vin ploi rapide de vara cu tunete, fulgere si caderi de grindina

Vineri avem vreme calda, dar spre seara asteptam averse cu fulgere in zona de munte si pe spatii mai mici in vestul, nordul si sud-estul tarii.

Se pot strange cantitati mai mari de apa si e posibil sa cada grindina. Vantul va sufla mai tare in Baragan si Dobrogea, iar la amiaza vor fi intre 23 si 31 de grade Celsius.

In Dobrogea si Baragan se anunta vreme buna in prima parte a zilei, insa dupa-amiaza si seara vin ploi zgomotoase si vantul se inteteste.Temperaturile vor fi comparabile cu cele inregistrate joi.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei sunt anuntate multe perioade cu soare, dar si cateva averse din a doua parte a zilei. O sa fie foarte cald si aici, la amiaza se vor atinge 30 poate chiar 31de grade Celsius.

In restul Moldovei va predomina vremea frumoasa si doar spre seara se anunta ploi zgomotoase prin Bucovina. Temperaturile ajung la 28-29 de grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, norii vor fi mai numerosi si vin ploi rapide de vara cu tunete, fulgere si caderi de grindina. intr-un timp foarte scurt, se pot strange cantitati de apa de peste 20 l/mp. Valorile termice, ajung pana la 28 de grade Celsius.

Se incalzeste si in tinuturile vestice. Atmosfera va fi insorita; totusi prin Crisana si in zona de munte se mai aduna norii si vor lasa averse mai consistente. La amiaza vor fi temperaturi de pana la 28 de grade Celsius.

In centrul Romaniei se anunta soare si atmosfera placuta pe partea estica a provinciei, dar la munte si in vestul provinciei, vin ploi zgomotoase din a doua parte a zilei. Se mai incalzeste putin si se vor atinge 28 de grade la Alba-Iulia.

In sud-vestul tarii, atmosfera va fi insorita in zonele joase, insa pe la munte mai sunt anuntate ploi torentiale cu fulgere si caderi de grindina. Tendinta de incalzire se pastreaza si aici, iar maximele urca spre 29 - 30 de grade. si in tinuturile sudice, vineri va fi foarte cald. Vor fi multe periooade cu soare insa din a doua parte a zilei cresc sansele de averse.

In zonele de munte, dupa-amiaza si seara vin ploi consistente, in Carpatii Occidentali, in vestul Meridionalilor si in nordul Orientalilor. Vantul va sufla mai tare pe creste si se incalzeste usor. si sambata va fi cald si dupa pranz asteptam averse torentiale indeosebi in Apuseni in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali.

Duminica prindem vreme schimbatoare, cu ploi consistente din a doua parte a zilei. Luni, aversele vor veni tot din a doua parte a zilei cu tunete, fulgere si caderi de grindina.

In zonele de munte, dupa-amiaza si seara vin ploi consistente, in Carpatii Occidentali, in vestul Meridionalilor si in nordul Orientalilor. Vantul va sufla mai tare pe creste si se incalzeste usor. si sambata va fi cald si dupa pranz asteptam averse torentiale indeosebi in Apuseni in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali.
25 mai 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.