Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 21 mai - 3 iunie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 21 mai - 3 iunie 2018

Regimul termic va continua sa fie oscilant pana pe data de 3 iunie, cu o prima saptamana caracterizata de o vreme in general calda, dar si cu ploi sporadice, in timp ce saptamana a doua de prognoza va aduce temperaturi ceva mai scazute, dar si precipitatii pe arii ceva mai extinse, arata prognoza de specialitate, publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In Banat, vremea se va incalzi treptat, in primele zile, astfel incat pana la data de 25 mai valorile maxime vor atinge, in medie, 28 de grade, iar cele minime in jur de 14 grade. Pana in 30 mai, nu vor fi variatii termice semnificative, insa dupa aceasta data temperatura aerului va marca o scadere spre valori diurne de 25 - 26 grade si nocturne, in medie, de aproximativ 13 grade. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice (averse insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, posibil, grindina) se vor semnala pe aproape intreg parcursul intervalului de prognoza.

In Crisana, temperatura aerului va creste de la o zi la alta, astfel incat, pana in data de 25 mai, maximele se vor situa, in medie, in jurul valorii de 28 grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. Variatiile ulterioare nu vor fi semnificative, insa incepand din 30 mai vremea se va raci treptat, ajungand la maxime de 24 de grade spre finalul intervalului. Minimele vor avea, in medie, acelasi parcurs. Pana la jumatatea primei saptamani vor atinge valori de 13 - 14 grade, apoi vor cobori treptat spre 11 - 12 grade. Ploi de scurta durata, asociate in general instabilitatii atmosferice, vor fi posibile aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 21 mai si, din nou, la inceputul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

In Transilvania, in intervalul 21 - 24 mai, un proces de incalzire continua a vremii se va concretiza printr-o crestere a temperaturilor maxime pana la valori, in medie, de 26 - 27 grade. in week-end, regimul termic diurn, in usoara scadere, se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime in jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variatii semnificative pana in jurul datei de 30 mai, dupa care temperatura aerului va cobori spre 22 - 23 de grade. Minimele, destul de scazute la inceputul perioadei de referinta, in medie regionala de 6 - 8 grade, vor marca o crestere treptata, spre 10 - 11 grade pana la finalul primei saptamani, apoi vor fi in scadere, spre medii de 8 - 10 grade. Instabilitatea atmosferica se va manifesta aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, insa ploi, pe arii extinse si local mai importante cantitativ se vor inregistra, cu o probabilitate mai mare, in zilele de 21 si 22 mai, precum si in perioada 25 mai - 3 iunie.

In Maramures, vremea se va incalzi in intervalul 21 - 24 mai, urmand sa devina mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu maxime ce se vor situa, in medie regionala, in jurul a 28 de grade si minime de 11 - 12 grade. Ulterior, valorile vor scadea usor spre maxime de 26 de grade si minime de 10 - 11 grade si apoi regimul termic va fi relativ stationar pana in jurul datei de 30 mai. Stationaritatea in ceea ce priveste valorile nocturne va dura pana la sfarsitul perioadei de prognoza, in schimb valorile diurne vor marca o noua de scadere, spre o medie regionala in jurul a 24 de grade, in ultima zi. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata aproape pe intreg parcursul intervalului de prognoza, iar cantitati de apa mai insemnate se inregistra, cel mai probabil, in perioada 31 mai - 3 iunie.

In Moldova, valorile termice diurne vor marca o crestere continua in primele patru zile ale intervalului de prognoza, astfel incat vor ajunge in jurul a 29 de grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. in intervalul 24 - 26 mai vor fi in scadere, spre medii de 24 de grade, apoi vor avea variatii relativ mici. Minimele nocturne, de la o medie regionala de aproximativ 8 grade in noaptea de 22 mai, vor creste in intervalul urmator, astfel ca, in 25 mai, vor ajunge la o medie in jurul a 15 grade. Pana in 27 mai, vor scadea din nou, spre 12 grade si ulterior se vor mentine relativ stationare. Ploile se vor semnala cu totul izolat pana in jurul datei de 25 mai, insa in a doua saptamana de prognoza va creste probabilitatea pentru averse, pe spatii mai extinse.

In Dobrogea, temperatura aerului va fi in crestere treptata, in primele zile din interval, astfel incat, in data de 24 mai, media regionala a maximelor va fi de 25 - 26 de grade, iar minimele de 16 - 17 grade. Ulterior, vremea se va raci pana la medii ale valorilor diurne de 23 - 24 grade si de 13 - 14 grade a celor nocturne, iar pana la finalul celor doua saptamani de prognoza nu se estimeaza ca vor mai fi variatii semnificative de la aceste valori. Pana in jurul datei de 24 mai, ploile vor fi cu totul izolate si slabe cantitativ, iar dupa aceasta data se vor semnala cu caracter local.

In Muntenia, temperatura aerului va creste, astfel incat vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, in jurul datei de 24 mai, maximele vor atinge, in medie regionala, 28 - 29 grade, apoi va marca o scadere treptata, pana la valori de 24 - 25 de grade in ziua de 27 mai. Dupa aceasta data, variatiile termice vor fi nesemnificative. Temperaturile minime vor debuta cu o scadere, la medii de 10 - 11 grade in 22 mai, apoi vor fi in crestere pana la finalul primei saptamani, cand se prognozeaza a se inregistra 14 - 15 grade. Dupa o scadere brusca la valori de 12 grade in data de 28 mai nu vor mai avea variatii importante. in prima saptamana din intervalul de referinta, ploile isi vor face aparitia doar sporadic si cu totul izolat, insa pe parcursul celei de-a doua saptamani, se vor semnala cu caracter local si aproape in fiecare zi.

In Oltenia, in perioada 21 - 24 mai, vremea se va incalzi semnificativ. Temperaturile maxime vor creste pana la o medie regionala de 26 - 27 de grade, pornind de la 22 de grade, la inceputul intervalului de prognoza, iar cresterea minimelor termice va fi de la 12 grade, spre o medie de 14 grade. Temperatura aerului va marca, apoi, o scadere, spre medii diurne de 24 - 25 de grade, respectiv nocturne de 12 - 13 grade in data de 27 mai, iar in cea de-a doua saptamana de prognoza va fi relativ stationara in jurul acestor valori. Vremea va fi usor instabila in aproape tot intervalul de prognoza, insa probabilitatea de manifestare a instabilitatii atmosferice pe spatii mai extinse va fi mai ridicata in zilele de 21 si 22 mai si, din nou, dupa data de 25 mai.

La munte, valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o crestere in perioada 21 - 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, in medie regionala. in zilele de 25 si 26 mai, acestea vor scadea, insa, spre 15 grade si se vor mentine relativ stationare in jurul acestei valori pana pe 30 mai, dupa care se estimeaza o noua scadere usoara, spre o medie de 14 grade. Acelasi parcurs il vor avea si valorile termice nocturne, respectiv o crestere de la o medie de 5 grade, in dimineata zilei de 21 mai, pana la 9 grade, la sfarsitul noptii de 24 spre 25 mai. Se va consemna o scadere pana in jurul valorii de 7 grade in cursul diminetilor de 26 si 27 mai, pentru ca mai apoi sa nu mai existe variatii semnificative. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi in cea mai mare parte a intervalului de prognoza. Astfel, aversele, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, posibil, grindina, vor fi mai insemnate cantitativ in perioadele 25 - 29 mai si 30 mai - 3 iunie.
21 mai 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.