Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 14 - 27 mai 2018

Prognoza meteo pentru perioada 14 - 27 mai 2018

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 14-27 mai, fiind aşteptate ploile in aproape fiecare zi, chiar daca temperaturile se vor mentine ridicate, iar vremea va fi calda.

In Banat primele zile ale intervalului de prognoza, temperatura aerului va avea usoare variatii de la o zi la alta, astfel incat, intre 14 si 17 mai, maximele diurne se vor situa in general intre 22 si 24 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii situate intre 10 si 13 grade. intre 18 si 20 mai vremea se va incalzi, media temperaturilor maxime va atinge 26 de grade, iar a celor minime va fi de 13...14 grade. Ulterior, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic se va mentine relativ constant, caracterizind o vreme calda pentru aceasta perioada a anului.

Vor fi intervale in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi ploi pe arii mai extinse si mai importante cantitativ pe 14 si 15 mai, iar apoi probabilitatea de ploaie va creste dupa data de 19 mai si se va mentine relativ ridicata pana la finalul intervalului de prognoza.

In Crisana la inceputul intervalului de prognoza temperatura aerului va avea valori maxime situate, in medie, in jurul a 22 de grade si minime de aproximativ 11 grade, caracterizand o vreme apropiata de normal din punct de vedere termic. Pe 16 – 17 mai va avea loc o usoara racire, care va determina o medie a maximelor de 19 grade si a minimelor de 9 grade. Dupa 17 mai, vremea se va incalzi, iar pe 20-22 mai se vor inregistra valori maxime de 25...26 de grade si minime de aproximativ 12 grade, valori ce se vor mentine la aceste cote pana la finalul celor doua saptamani de prognoza.

Ploi de scurta durata, asociate in general instabilitatii atmosferice, vor fi posibile pe arii restranse aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 15 mai acestea vor fi mai importante cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse.

In Transilvania in intervalul 14 – 18 mai, regimul termic va avea usoare variatii de la o zi la alta si se va concretiza prin valori maxime situate intre 20 si 23 de grade si valori minime cuprinse intre 7 si 11 grade, in medie. Dupa data de 18 mai vremea se va incalzi, astfel incat, din 20 mai, temperaturile diurne vor atinge 24...25 de grade, iar cele nocturne vor fi de 10...11 grade, valori ce se vor mentine de interes pana la sfarsitul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, insa ploi pe arii extinse si local mai importante cantitativ se vor inregistra in jurul datei de 15 mai.

In Maramures intre 14 si 18 mai temperaturile maxime diurne se vor incadra intre 19 si 22 de grade, iar cele minime nocturne intre 9 si 11 grade, in medie regionala. Ulterior, regimul termic va marca o crestere, vremea devenind calda pentru aceasta perioada a anului in intervalul 20 – 27 mai, cand se vor inregistra valori medii de 24...25 de grade ziua si 11...12 grade noaptea, fara variatii semnificative.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata mai ales in zilele de 15 si 16 mai, cand acestea se vor semnala pe arii extinse si in cantitati mai insemnate.

In Moldova media temperaturilor maxime va marca o crestere, de la 19 grade in prima zi, pana la 23...24 de grade intre 15 si 18 mai. Valori medii diurne usor mai ridicate, spre 25...26 de grade, se vor inregistra ulterior, in intervalul 20 - 27 mai, cand vremea va deveni calda pentru aceasta perioada a anului. Regimul termic nocturn va avea o evolutie relativ similara, astfel incat temperaturile minime vor creste in primele zile, de la 8 grade pe 14 mai, pana la 11...12 grade intre 15 si 19 mai, pentru ca apoi, din 20 mai si pana la finalul celei de a doua saptamani a prognozei, sa se inregistreze o medie relativ constanta a valorilor nocturne, de aproximativ 13 grade.

Ploi in general slabe cantitativ, la nivel local, se vor inregistra pe aproape tot parcusul intervalului de prognoza si doar in jurul datei de 15 mai acestea se pot semnala pe arii mai extinse.

In Dobrogea temperatura aerului va fi in crestere, de la medii ale maximelor regionale de 19...20 de grade in prima zi a intervalului, pana la medii in jurul a 23 de grade in data de 18 mai, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative. Aceeasi evolutie o vor avea si temperaturile minime; la inceputul primei saptamani va exista o crestere de la medii in jurul a 11 grade, la medii de 14...15 grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile nu vor fi importante.

Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata pe aproape tot parcusul intervalului, dar mai ales in zilele de 16 si 17 mai, cand si cantitatile de apa vor putea fi mai insemnate.

In Muntenia la inceputul intervalului valorile termice diurne vor fi in crestere, de la medii in jurul a 21 de grade, la medii de 24...25 de grade in zilele de 15 si 16 mai. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani variatiile de temperatura nu vor fi semnificative, mediile maximelor fiind de 25...26 de grade. Valorile nocturne vor fi in crestere la inceputul primei saptamani, de la medii in jurul a 11 grade, la medii de 11...13 grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de anticipatie, minimele termice vor fi, in medie, de 13...14 grade.

Conditiile pentru ploi de scurta durata se vor mentine in mare parte din interval, dar mai ales in jurul datei de 15 mai, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

In Oltenia pana spre sfarsitul primei saptamani, valorile diurne ale temperaturii vor marca o crestere de la medii in jurul a 20 de grade, la medii de 24...25 de grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, variatiile maximelor termice nu vor fi importante, media acestora mentinandu-se la 24...25 de grade. Temperaturile minime vor avea variatii in prima saptamana, iar media acestora va oscila intre 10 si 13 grade. in cea de-a doua saptamana, valorile nocturne vor fi, in medie, de 13...14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, iar in jurul datei de 15 mai cantitatile de apa vor putea fi insemnate.

La munte regimul tremic nu va avea variatii semnificative pe parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, prezentand totusi o tendinta de usoara crestere, astfel incat media temperaturilor diurne se va incadra intre 12 grade in primele zile si 14...16 grade dupa data de 18 mai. Temperaturile nocturne se vor situa, in medie, intre 4 si 6 grade in prima saptamana de prognoza, iar in cea de a doua vor marca o crestere usoara si se vor incadra intre 6 si 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului prognoza, dar in jurul datei de 15 mai ploile se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai importante cantitativ.
14 mai 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.