Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploi si risc de grindina in toata tara pana la sfarsitul saptamanii

Ploi si risc de grindina in toata tara pana la sfarsitul saptamanii

Astazi vremea va fi calda, dar si multa instabilitate. Aversele apar frecvent in zonele de deal si munte, in est si in sud-est, iar spre seara o sa ploua temporar si in restul tarii. Maximele vor fi de la 18, la 28 de grade.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Pe aici se anunta o zi neplacuta, mai multe reprize de ploi zgomotoase si conditii de grindina. Vantul continua sa agite atmosfera si se racoreste fata de ieri.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme instabila, cu ploi temporare, destul de consistente, insotite de fenomene electrice si grindina. Vantul ramane activ, iar temperaturile scad usor. Ieri au fost cam 25 de grade, astazi vom avea cel mult 22 de grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina instabilitatea persista. Vin alte ploi torentiale, sunt posibile caderi de grindina si chiar vijelii. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 22...23 de grade.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures asteptam vreme schimbatoare, cu innorari si ploi de scurta durata, in special dupa-amiaza si seara. Temperaturile se mentin la valori placute, de 23...24 de grade.

Vestul tarii are parte de vreme buna. Pe inserat s-ar putea sa vina si aici o avesa-doua, dar in ansamblu avem atmosfera insorita si temperaturi foarte agreabile.

in Transilvania, instabilitatea va afecta in special zonele montane, dar spre seara aversele isi fac aparitia si in rest. Se anunta ploi destul de violente, cantitati notabile de apa, fenomene electrice si grindina.

Oltenia nu scapa nici astazi de ploi. Acestea vin in special dupa-amiaza, cu toate fenomenele asociate. Nu lipsesc perioadele insorite, iar temperaturile, peste valorile normale, ajung la 26 de grade.

Si in tinuturile sudice se mai aduna norii, iar sansele de ploaie cresc spre seara si dupa lasarea noptii. Pana atunci avem vreme destul de buna si va fi in continuare mai cald decat in mod obisnuit. Maximele vor urca spre 27 de grade.

In Bucuresti: atmosfera schimbatoare, vant activ si conditii de averse pe seara si la inceputul noptii. Presiunea atmosferica o sa mai scada putin, de la o valoare modesta, maxima atinge 25 de grade, iar minima in jur de 15 grade.

La munte, instabilitatea persista toata saptamana. Astazi se asteapta ploi torentiale, cu rabufniri de vant si grindina, in special in Carpatii Orientali si in zona Meridionalilor. Temperaturile sunt comparabile cu cele de ieri.

Maine ramanem cu vremea instabila. Ploile vin mai ales din a doua parte a zilei in sud, sud-est, in centru, la deal si la munte si pe suprafete mai mici in celelalte zone. Vor fi din nou averse consistente, cu vant puternic si grindina. Joi: inca o zi cu atmosfera schimbatoare si ploi zgomotoase in zonele montane si local in restul tarii, mai cu seama in jumatatea sudica. Nici vineri nu scapam de instabilitate. Vor fi alte reprize cu averse torentiale in multe zone din tara si se mentin conditiile de grindina. Vantul se inteteste in est, sud-est, la munte, dar si pe timpul ploilor, iar temperaturile se modifica foarte putin de la o zi la alta.

In Bucuresti miercuri se mai racoreste un pic si o sa avem vreme cam neplacuta. O sa ploua din cand in cand, vor fi si descarcari electrice si intensificari ale vantului. Ziua de joi ne-aduce atmosfera schimbatoare, scurte reprize de ploaie dupa-amiaza si o maxima in jur de 24 de grade- valoare normala pentru acest moment al anului. si vineri se mai aduna norii si pot lasa ceva averse, in special in a doua parte a zilei, iar maxima se opreste pe la 23 de grade.

La munte, instabilitatea persista toata saptamana. Maine se face mai racoare si vin alte averse consistente, in special spre seara si la la inceputul noptii urmatoare. Se pot strange 30 de litri de apa pe metru patrat si se mentin conditiile de grindina.si joi asteptam vreme instabila, averse locale, destul de violente si cantitati insemnate de apa. La fel va fi si vineri: norii se aduna din cand in cand si vor aduce ploi torentiale, cu toate suita de fenomene specifice instabilitatii atmosferice.
8 mai 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.