Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 7 - 20 mai 2018

Prognoza meteo pentru perioada 7 - 20 mai 2018

Temperaturile se vor mentine ridicate pentru urmatoarea saptamana, insa apoi vremea se va raci usor. Instabilitatea atmosferica este cea care va domina intreaga luna, fiind posibila aparitia de ploi torentiale in mai multe regiuni ale tarii.

In Banat temperatura aerului va marca o usoara scadere la inceputul intervalului, asa incat, in ziua de 8 mai, la nivelul regiunii vor fi maxime in jur de 24 de grade si minime de 10...12 grade. Ulterior, vremea se va incalzi usor, iar pana la finalul saptamanii media maximelor va fi de 25...26 de grade, iar a minimelor de 13...14 grade. La mijlocul lunii mai va fi posibila o racire; valorile termice maxime vor cobori spre o medie de 22 de grade, iar cele minime vor fi in jur de 11 grade, apoi spre finalul intervalului de referința se prognozeaza o crestere usoara de temperatura.

Vor fi intervale in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in ziua de 7 mai, in perioada 10 – 12 mai si dupa data de 15 mai.

In Crisana temperatura aerului va marca o usoara scadere la inceputul intervalului, astfel ca la nivelul intregii regiuni vor fi maxime in jur de 24 de grade si minime de 10...12 grade. Ulterior, pana in jurul datei de 14 mai, vremea se va incalzi usor, media maximelor urmand a fi de 25...26 de grade, iar cea a minimelor, in jur de 13 grade. Dupa aceasta perioada, spre mijlocul lunii, regimul termic va marca o scadere usoara, pana la maxime, in medie regionala, de 22 de grade si minime in jur de 10 grade. Spre finalul intervalului, tendința temperaturii va fi de crestere usoara.

Probabilitatea pentru ploi (de scurta durata, asociate in general instabilitații atmosferice) va fi mai mare in intervalul 10-13 mai si dupa data de 15 mai. Izolat, vor fi posibile cantitați de apa insemnate.

In Transilvania vremea va fi calda in prima saptamana de prognoza, cu o medie a temperaturilor maxime de 24...25 de grade. Ulterior, in perioada 13 – 18 mai, va avea loc un proces de racire ce va determina valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 21...22 de grade, iar pana la finalul intervalului, se va remarca o crestere usoara de temperatura. Media minimelor va fi de 10...11 grade, cu valori mai scazute in ziua de 8 mai, cand va fi in jurul a 6 grade, dar si in perioda 14 – 18 mai.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, iar probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi mai ridicata in intervalul 8-12 mai si dupa data de 15 mai. Izolat, cantitațile de apa pot fi insemnate.

Pana in data de 13 mai, in Maramures vremea se va menține calda pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime in crestere usoara, spre 26 de grade. Ulterior, se va produce o scadere de temperatura; astfel, in zilele de 16 si 17 mai se va atinge o medie regionala diurna de 22 de grade, urmand ca, pana la sfarsitul intervalului, vremea sa se incalzeasca usor. Media minimelor va fi de 8 ..10 grade in primele doua zile ale intervalului, in jurul a 12 grade in perioada 9 – 13 mai, iar in a doua saptamana de prognoza sunt estimate valori de 9...10 grade.

Probabilitatea pentru ploi, mai ales averse si descarcari electrice, va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales in zilele de 11 si 12 mai si dupa data de 15 mai, cand vor fi posibile si cantitați de apa insemnate.

In Moldova media temperaturilor maxime va creste usor, de la 22 de grade in prima zi a intervalului, pana spre 26 de grade in 10 si 11 mai, caracterizand o vreme calda. Ulterior, se va reveni la o medie regionala de 22...23 de grade, care se va menține, cu mici variații, pana spre finalul celor doua saptamani de prognoza. in primele dimineți media temperaturilor minime va fi de 12 grade, apoi va creste usor spre 14 grade pe 9 mai, iar dupa aceea vor fi usoare variații, in jurul unei medii regionale de 11 grade, cu cele mai scazute valori in data de 13 mai.

Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales sub forma de aversa, va fi mai ridicata in zilele de 8, 9 si 11 mai, dar si dupa data de 15 mai.

In Dobrogea in prima zi a intervalului vremea va fi calda, cu o medie regionala a valorilor maxime de 25...26 de grade, apoi se va inregistra o scadere a acestora spre medii de 22 de grade – in perioada 8 - 11 mai, dupa care nu vor fi variații semnificative de la o zi la alta. Aceeasi tendința este estimata si pentru regimul termic nocturn, astfel ca, de la o medie de 16 grade la inceputul intervalului, se va ajunge la 12...13 grade in data de 13 mai. in a doua saptamana, valorile minime de temperatura se vor situa in jurul unei medii de 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicata in zilele de 8 si 9 mai, dar si in a doua saptamana, indeosebi dupa data de 15 mai.

In Muntenia, pe fondul unor mici variatii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, aproape intreg intervalul de prognoza va fi caracterizat de o vreme relativ calda pentru aceasta perioada. Astfel, media regionala a temperaturilor maxime va fi de 25...27 de grade, cu valori usor mai scazute in perioada 12 – 18 mai, cand, in medie, sunt prognozate maxime de 23...24 de grade. Temperaturile minime vor inregistra in perioada 7 – 12 mai o medie de 12...15 grade, apoi vor fi usor mai scazute, spre medii de 10...11 grade.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta local, in special in timpul dupa-amiezelor, cu o probabilitate mai ridicata in perioada 9 – 12 mai, dar si dupa data de 15 mai.

Pe parcursul celor doua saptamani, la munte nu vor fi variații semnificative ale regimului termic. Media temperaturilor maxime va fi de 14...15 grade, valori mai scazute fiind posibile la mijlocul lunii mai, respectiv in perioada 15 – 18 mai. Temperaturile minime se vor situa in jurul unei medii de 6 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor, izolat insemnate cantitativ, se va menține ridicata in cea mai mare parte a intervalului.
7 mai 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.