Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Temperaturi de pana la 29 de grade Celsius, in mini-vacanta de 1 Mai, la nivelul intregii tari

Temperaturi de pana la 29 de grade Celsius, in mini-vacanta de 1 Mai, la nivelul intregii tari

Vremea va fi deosebit de frumoasa in mini-vacanta de 1 Mai, iar valorile termice vor ajunge la 29 de grade Celsius, a declarat directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Potrivit specialistului, daca in noaptea de joi spre vineri, se vor semnala o serie de ploi de vara in special in zone din vestul, centrul si nordul tarii, incepand de sambata regimul termic va deveni unul deosebit de cald pentru aceasta perioada.

"Mini-vacanta de 1 Mai va beneficia, din punct de vedere meteorologic, de o vreme frumoasa. Pentru inceput, asteptam in noaptea de joi spre vineri cateva precipitatii, in special in partea de vest, centru si nord a tarii, cu usoare intervale in care o sa avem ploi de vara. Daca este sa luam in considerare regimul de temperaturi de la aceasta data, putem sa spunem ca suntem cu valori termice cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar. Ar fi bine sa precizam ca deja luna aprilie din acest an inregistreaza un record in ceea ce priveste abaterea termica pozitiva, de 3,9 grade Celsius fata de normalul climatologic al acestei luni, fiind cea mai calduroasa luna din istoria masuratorilor meteorologice. in ceea ce priveste cantitatile de precipitatii, ne asteptam sa inregistram un record, in topul primelor cinci luni cele mai secetoase, pentru ca media precipitatiilor, de la inceputul lunii si pana in prezent, este de 15 l/mp", a mentionat Mateescu.

Prognoza de specialitate releva, totodata, ca, in zilele de 30 aprilie si 1 Mai, temperaturile vor urca pana spre 28-29 de grade Celsius si doar temporar, in zona montana, vor fi posibile cateva ploi, dar slabe cantitativ.

"Dupa ziua de sambata, urmeaza vesti bune. Temperaturile se vor incadra, la scara intregii tari, intre 14-15 grade Celsius si 29 de grade, in zonele din partea sudica si vestica a tarii. De asemenea, pe Litoral se vor inregistra valori termice cuprinse intre 18 si 24 de grade, deci vom avea o vreme insorita. Pentru zona de munte ne asteptam sa avem intervale scurte cu ploi de vara caracteristice, pentru ca regimul de temperaturi este unul mai degraba specific pentru sfarsitul lunii mai. Asadar, in general, vom avea o vreme prielnica pentru fiecare dintre noi, indiferent unde ne vom afla. in zona de sud, de vest, chiar si in zona Moldovei, temperaturile vor fi foarte generoase, pentru ca, practic, la scara intregii tari, de la Litoral pana la zona montana, mercurul din termometre va indica valori cu mult peste normele climatologice specifice datei din calendar. Pe 30 aprilie si 1 Mai este posibil, insa, ca in zona montana sa existe probabilitatea de aparitie, pentru scurte intervale de timp, a precipitatiilor, dar foarte slabe cantitativ", a afirmat directorul general al ANM.

Elena Mateescu a subliniat, in acelasi timp, ca pentru Bucuresti sunt anuntate, in mini-vacanta de 1 Mai, valori de temperatura foarte ridicate, in jurul a 27-29 de grade Celsius.
26 aprilie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.