Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea 26 - 28 aprilie. Avertisment meteo de la ANM: furtuni de vara, cu descarcari electrice si grindina

Vremea 26 - 28 aprilie. Avertisment meteo de la ANM: furtuni de vara, cu descarcari electrice si grindina

Vremea pe 26 aprilie va fi cu temperaturi record, dar si extrem instabila, transmit meteorologii. Prognoza meteo ANM avertizeaza ca vor fi furtuni de vara in mai multe regiuni ale tarii, inclusiv cu grindina.

Potrivit ANM, joi va fi deosebit de calda pentru aceasta data, dar va deveni in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii, in jumatatea de nord a tarii, la deal si munte si pe arii restranse in celelalte zone. Ploile vor avea si caracter torential si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 18 grade pe litoral si 31 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 7 si 15 grade. Dimineata si noaptea, izolat, vor fi conditii de ceata.

Maine valorile termice vor fi mai scazute decat in intervalul precedent si se vor apropia de mediile climatologice, exceptand regiunile sudice si sud-estice, unde vor fi in continuare mult mai ridicate decat normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice, in special pe parcursul zilei, pe arii restranse in sudul, estul si centrul tarii, precum si la munte. Vantul va avea unele intensificari in estul si sud-estul teritoriului precum si in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 18 si 28 de grade, iar cele minime intre 3 si 15 grade.

Sambata, vremea va fi deosebit de calda. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, mai ales dupa-amiaza si seara in regiunile sud-vestice si vestice si in zonele montane aferente, unde, pe arii restranse se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului, in Moldova si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 29 de grade, mai scazute pe litoral, iar cele minime intre 4 si 17 grade.

La munte vremea se va mentine in general frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si noaptea cand, izolat, in zona central-nordica a litoralului, vor fi averse slabe si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 23 de grade, iar cele minime intre 13 si 15 grade. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 14 si 18 grade.
26 aprilie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.