Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo ANM anunta ploi torentiale si descarcari electrice

Prognoza meteo ANM anunta ploi torentiale si descarcari electrice

Astazi vremea este deosebit de calda, dar va deveni, in general instabila, in majoritatea regiunilor. indeosebi pe parcursul zilei, in jumatatea de nord a tarii si pe arii restranse in rest, vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile si cu caracter torential, izolat vor fi mai insemnate cantitativ si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor avea valori de la 17...18 grade in nordul litoralului, pana in jur de 30 de grade in Oltenia si in Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse intre 7 si 15 grade.

Maine, vremea va fi deosebit de calda miercuri. Cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales ziua, cand la munte si izolat in celelalte regiuni, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 grade in nordul litoralului si 28...29 de grade in Oltenia si Muntenia, iar cele minime intre 5 si 15 grade.

Si joi, vremea se va mentine deosebit de calda. Local, din orele amiezii vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, respectiv innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor putea avea caracter torential si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 29 de grade, iar cele minime intre 6 si 15 grade.

In regiunile nord-vestice, nordice si central-sud-estice, cerul va prezenta innorari temporar accentuate si local va ploua. Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar izolat se vor semnala descarcari electrice si cantitati de apa mai mari de 15 l/mp. in zona de munte din Norvegia si in nordul Suediei si al Finlandei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. in restul continentului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala doar pe arii restranse. Vantul va avea intensificari in partea nord-vestica, nordica, central-nordica si de sud-vest a Europei si in zonele situate la nord de Marea Neagra, cu viteze ce vor depasi izolat 50...60 km/h. Temperaturile vor marca o scadere fata de ziua precedenta in centrul continentului, vor creste usor in nord si in est, iar in rest, nu se vor modifica semnificativ.
24 aprilie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.