Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea 20, 21 si 22 aprilie 2018. Prognoza meteo ANM anunta un weekend cald in tara

Vremea 20, 21 si 22 aprilie 2018. Prognoza meteo ANM anunta un weekend cald in tara

Vremea pe 20 aprilie va fi calda, insa vor fi si conditii de ploaie in unele regiuni. Prognoza meteo ANM anunta insa temperaturi ridicate pentru weekend.

In noaptea de joi spre vineri, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile extracarpatice, precum si la munte. Potrivit ANM, vor fi ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice mai ales la inceputul intervalului, local in Moldova, Dobrogea, Muntenia, in zona montana si izolat posibil in estul Olteniei si al Transilvaniei. in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, la peste 1800 m altitudine, trecator vor fi si precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in estul, sud-estul tarii, unde la rafala se vor atinge local 50...60 km/h si la munte, unde pe creste vor fi viteze de pana la 80...90 km/h. Temperaturile minime se vor incadra intre 3 si 13 grade.

Vineri, valorile termice, mai scazute decat in intervalul anterior, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 24 de grade, cu cele mai ridicate valori in vestul Olteniei, iar cele minime intre 1 si 11 grade, mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei, spre -1 grad, unde vor fi si conditii pentru producerea brumei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare pe parcursul zilei si la inceputul noptii, in estul, sudul, centrul tarii si la munte. Pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata in Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, la munte, iar la altitudini de peste 1800 m, se mentin conditiile pentru precipitatii slabe si sub forma de lapovita si ninsoare. Pe parcursul zilei vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde la rafala se vor depasi local 55...60 km/h, precum si la munte, unde pe creste vitezele vor atinge 75...85 km/h. Noaptea vantul va slabi semnificativ in intensitate, iar in zonele joase de relief izolat va fi ceata.

Vremea va deveni frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil si doar izolat, la munte, vor fi ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 24 de grade, cu cele mai scazute valori pe litoral, iar cele minime intre 2 si 13 grade. Dimineata si noaptea izolat va fi ceata.

Vremea va fi in general frumoasa si va deveni mult mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii aprilie. in nordul, centrul, estul tarii, precum si la munte, cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, dar numai izolat vor fi ploi de scurta durata. in restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, trecator cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 28 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade. Dimineata si noaptea, izolat vor fi conditii de ceata, indeosebi in depresiunile intramontane.

La munte, vremea pe 20 aprilie se va raci, astfel valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in prima parte a intervalului - in special in Carpatii Orientali si Meridionali unde vor fi ploi slabe, de scurta durata, iar la peste 1800 m, se mentin conditiile pentru precipitatii slabe si sub forma de lapovita si ninsoare. in cursul zilei, vantul va prezenta intensificari, cu precadere in zonele inalte din Carpatii Meridionali - unde vitezele vor atinge 75...85 km/h, urmand sa diminueze semnificativ in intensitate din orele serii, devenind slab si moderat.
20 aprilie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.