Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 16 – 22 aprilie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 16 – 22 aprilie 2018

Prognoza meteo pentru 16 – 22 aprilie 2018. Vremea se va schimba radical in Saptamana Neagra. Astfel, meteorologii Administratiei Nationale de Meteorologie prognozeaza pentru saptamana care vine o racire a vremii si precipitatii in toate regiunile.

Spre sfarsitul saptamanii viitoare, insa, vremea va reincepe sa se incalzeasca.

In Banat, in data de 15 aprilie se prognozeaza o scadere de temperatura, pana la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge in medie aproximativ 18 grade si minime de 6…8 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si izolat, in deosebi in perioada 16 – 18 aprilie, vor fi posibile si cantitati mai insemnate.

In Transilvania, ANM anticipeaza o scadere treptata a temperaturilor, astfel incat media maximelor termice va ajunge la 15 grade in jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incalzi usor, la valori de 17…18 grade. Instabilitatea va fi in crestere si mai ales in perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse si, posibil, cantitati insemnate.

Dupa data de 15 aprilie, in Maramureș este anticipata o racire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depasi 16…18 grade, anunta ANM. Minimele termice vor oscila, in medie, intre 6 si 8 grade, cu valori mai  coborate dupa data de 19 aprilie, cand sunt estimate minime in jur de 4 grade. Vor fi posibile ploi in fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicata in perioada 16 – 18 aprilie.

Media regionala a maximelor termice in Moldova, va ajunge la 14…15 grade in jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incalzi usor, la valori de 17…18 grade.

Noptile vor fi mai racoroase, cu minime termice, ce pot scadea sub 4…6 grade. incepand din 16 aprilie, probabilitatea precipitatiilor va creste.

Incepand din 16 aprilie, in Muntenia  temperaturile medii inregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o usoara crestere, spre medii de 19…20 de grade. Dupa 16 aprilie minimele nocturne vor scadea la valori de 5…6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, pe arii restranse si in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata pana in  22 aprilie.

In Oltenia, temperaturile vor scadea semnificativ pana in 19 aprilie cand se vor situa in jurul a 16 grade, dupa care va urma o incalzire usoara. Minimele nocturne, pana in 17 aprilie,  vor fi in scadere treptata, dar ulterior se vor mentine stationare pana la valori in medie de 6 grade.
16 aprilie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.