Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme inchisa si precipitatii la nivelul intregii tari, in ziua de Florii

Vreme inchisa si precipitatii la nivelul intregii tari, in ziua de Florii

Ziua de Florii va aduce o vreme mohorata si ploi pe arii extinse in toate regiunile, iar temperaturile maxime vor scadea, in general, cu 10-12 grade fata de valorile termice inregistrate sambata, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialistului, in prima zi a weekend-ului, vremea va sta sub semnul rafalelor de vant, in special in partea de vest, nord-vest si centru a tarii. Ulterior, fenomenul se va manifesta, incepand din seara si, mai ales din noaptea de sambata spre duminica, si in zona Olteniei, unde sunt asteptate la rafala viteze ale vantului de 55-60 km/h, temporar chiar 65 km/h.

"Pe parcursul zilei (de sambata, n.r.) vor fi innorari si ploi in special in regiunile vestice, iar incepand din noaptea de sambata spre duminica treptat aria ploilor va fi in extindere si in intensificare si va acoperi jumatatea de vest a teritoriului. Vorbim de cantitati de apa mai insemnate ce vor depasi 20-25 l/mp si pe arii restranse in special in nord si nord-est, chiar 30 l/mp, ce urmeaza a se inregistra in intervale scurte de timp sau prin acumulare. in restul teritoriului, mai cu seama in est si sud-est, vremea va fi una frumoasa, deosebit de calda si doar pe parcursul noptii sunt asteptate pe arii restranse, ce-i drept, ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului", a mentionat Catrina.

Meteorologul ANM a subliniat, totodata, ca, sambata, la scara intregii tari, sunt asteptate temperaturi maxime cuprinse intre 15 si 24, posibil 25 de grade in sudul extrem al teritoriului si in cel de sud-est.

La nivelul Capitalei, sambata, cerul va fi variabil, iar spre seara si, mai ales noaptea, sunt posibile ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului. Maxima de sambata va fi de 22 - 23 de grade Celsius.

Pe de alta parte, duminica, de sarbatoarea Floriilor, vantul va continua sa bata cu putere in majoritatea regiunilor, iar valorile de temperatura din timpul zilei vor scadea semnificativ in comparatie cu cele inregistrate sambata.

"Pentru ziua de Florii, vestile nu sunt imbucuratoare. Pe de o parte, vremea se va mentine vantoasa in majoritatea regiunilor. Sunt asteptate, din nou, la rafala, viteze ce pot depasi 45-50 km/h, in general, iar in partea de vest si nord-vest, chiar 55-60 km/h, pana la 65 km/h in partea de est si sud-est. Vremea va intra intr-un proces de racire semnificativa, mai ales in partea de vest, nord-vest si de centru. Maximele ce urmeaza sa se inregistreze la orele pranzului pot scadea chiar cu 10-12 grade Celsius, comparativ cu ziua de sambata. De exemplu, in zona Timisoarei, daca sambata, la orele pranzului, vor fi cam 22-23 de grade, duminica, in acelasi interval orar, mercurul din termometre nu va urca mai mult de 11-12 grade. in ziua de Florii vor fi innorari si precipitatii sub forma de ploaie pe arii extinse in toate regiunile. Se mai pot acumula cantitati de apa mai insemnate in special in zona Carpatilor Occidentali. Vorbim de valori despre temperatura la scara intregii tari intre 9 si 17 grade Celsius", a afirmat Oana Catrina.
30 martie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.