Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 26 martie - 8 aprilie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 26 martie - 8 aprilie 2018

Temperaturile urca pana la peste 18 grade Celsius in urmatoarele doua saptamani, in cea mai mare parte tarii, insa precipitatiile vor continua sa fie prezente pe arii extinse in majoritatea regiunilor, releva prognoza pentru perioada 26 martie - 8 aprilie, publicata luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In Banat, perioada de prognoza va debuta cu o vreme rece, chiar deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie, cu valori diurne, in medie, de 8 - 9 grade si nocturne intre zero si doua grade. in intervalul 28 martie - 5 aprilie, un proces de incalzire treptata a vremii va determina atingerea unor valori medii de aproximativ 21 de grade pentru temperaturile maxime, respectiv de 8 grade pentru cele minime, vremea devenind calda pentru inceput de aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o scadere usoara si treptata, astfel incat, la finalul celei de-a doua saptamani de prognoza, se vor inregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade ca medie a maximelor diurne, si 6 grade pentru minimele nocturne. Vor fi precipitatii in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datelor de 29 si 31 martie, precum si pe 1 aprilie, acestea se vor semnala pe arii extinse.

In Crisana, pe 26 si 27 martie, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada a anului, maximele termice vor atinge, in medie regionala, 8 - 10 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de zero grade. Ulterior, va avea loc un proces de incalzire treptata, care va determina, pe 31 martie, o medie a temperaturilor diurne de 19 grade si a celor nocturne de 7 grade, caracterizand o vreme calda pentru ultima zi a lunii martie. in prima saptamana din aprilie, vor fi alternante termice, dar pe ansamblu, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 4 aprilie si cele mai coborate la inceputul si sfarsitul saptamanii. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 4 si 6 grade in aceasta a doua jumatate a intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata in cele doua saptamani de prognoza, insa intre 29 martie si 1 aprilie, precum si in jurul datei de 4 aprilie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse si pot fi, izolat, mai importante cantitativ.

In Transilvania, vremea rece se va mentine in primele zile ale prognozei, cand se vor inregistra maxime diurne de aproximativ 8 grade si minime nocturne situate intre -4 si zero grade, in medie regionala. Regimul termic va marca, apoi, o crestere treptata, astfel incat, pe 31 martie, se vor atinge aproximativ 18 grade, ziua, si 3 - 4 grade noaptea, vremea devenind calda pentru final de martie. Intervalul 1 - 8 aprilie va fi caracterizat de usoare variatii ale temperaturilor medii diurne, ce se vor incadra, in general, intre 14 si 18 grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 4 aprilie. Cele mai scazute valori se vor inregistra la inceputul si sfarsitul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza, cand regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decada de aprilie. Probabilitatea de precipitatii predominant sub forma de ploaie va fi in crestere dupa data de 27 martie.

In Maramures, intervalul 26 - 29 martie va fi caracterizat de o vreme rece, cu valori medii ale temperaturilor diurne de 8 - 10 grade si ale celor nocturne situate intre -3 si un grad. Vremea se va incalzi, iar pe 31 martie se vor inregistra maxime termice de aproximativ 17 grade si minime de 6 grade, in medie regionala, ce vor caracteriza un regim termic usor peste cel obisnuit la sfarsitul lunii martie. intre 1 si 8 aprilie, vor fi usoare variatii ale temperaturii aerului, intre valorii medii de la 13 grade, ziua, si 3 - 4 grade noaptea, la inceputul si sfarsitul acestui interval, pana la 18 grade - ziua si 5 grade - noaptea, in jurul datei de 4 aprilie. Se vor semnala precipitatii pe arii relativ extinse pe intreg parcursul intervalului de prognoza, dar acestea vor fi mai insemnate cantitativ intre 29 martie si 1 aprilie, si din nou in jurul datei de 4 aprilie.

In Moldova, pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile termice diurne vor marca o crestere treptata, de la 5 grade, in prima zi, pana la 19 grade, pe 31 martie, cand vremea va deveni calda, apoi vor scadea pana la 16 grade, in intervalul 1 - 2 aprilie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, temperaturile maxime vor creste din nou pana la valoarea de 19 grade, pe data de 4 aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o noua scadere, ajungandu-se, in ultimele doua zile de prognoza, la o medie regionala de 14 grade. Temperaturile minime se vor situa sub norma climatologica in primele zile de prognoza, cand vor fi cuprinse intre -4 si zero grade, apoi vor creste pana la 7 grade, in jurul datei de 1 aprilie. Prima saptamana din aprilie va fi caracterizata de un regim termic usor fluctuant, concretizat prin maxime diurne situate, in general, intre 4 si 6 grade. Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar probabilitatea ca acestea sa se semnaleze pe arii mai extinse va fi ridicata pe 26 si 27 martie si, din nou, in jurul datei de 1 aprilie.

In Dobrogea, in intervalul 26 - 28 martie, vremea va fi rece, iar temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 8 grade, apoi vor creste treptat pana la 16 grade pe 31 martie, cand vremea va deveni calda pentru sfarsitul lunii martie. in cea de-a doua saptamana de prognoza, variatiile termice nu vor fi semnificative, astfel incat media temperaturilor diurne se va situa intre 13 si 16 grade, cu cele mai scazute valori la inceputul si sfarsitul saptamanii si cele mai ridicate la mijlocul acesteia. Temperaturile minime se vor situa in intervalul 26 - 29 martie in jurul normelor climatologice, cu valori cuprinse, in general, intre doua si 4 grade, apoi vor creste treptat pana la valoarea de 9 grade pe data de 1 aprilie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic nocturn se va mentine relativ constant si se va concretiza prin valori medii de 6 - 8 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in jurul datei de 26 martie.

In Muntenia, vremea, deosebit de rece la inceputul intervalului, cand se va inregistra o medie de 5 grade a temperaturilor diurne, se va incalzi usor si treptat, astfel ca, pana la sfarsitul lunii martie, va deveni calda, cu o medie regionala a valorilor diurne de aproximativ 22 de grade. in primele doua zile ale lunii aprilie mediile diurne vor scadea spre 18 grade, iar in a doua saptamana de prognoza vor fi usoare variatii termice de la o zi la alta, iar media regionala se va situa intre 16 si 21 de grade, cu cele mai scazute valori la sfarsitul intervalului de prognoza. Temperaturile minime se vor situa in jurul unei valori medii de zero grade in primele patru zile, apoi vor creste treptat pana la sfarsitul primei saptamani, spre aproximativ 7 grade. in cea de-a doua saptamana, mediile nocturne se vor incadra intre 5 si 7 grade. in primele zile ale intervalului de prognoza, precum si in jurul datei de 1 si 6 aprilie, vor fi precipitatii pe arii relativ extinse, iar in celelalte zile probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai redusa.

In Oltenia, vremea deosebit de rece de la inceputul intervalului se va incalzi treptat si va deveni calda pentru sfarsit de martie. Media temperaturilor maxime va creste de la 4 grade la 20 de grade in decursul primei saptamani de prognoza. Cea de-a doua saptamana va debuta cu o scadere usoara a mediilor diurne, spre 18 grade, urmata de o crestere pana in data de 4 aprilie, cand se vor inregistra 20 de grade, apoi o noua scadere spre o medie de 16 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. Temperaturile minime se vor mentine scazute, situandu-se in jurul unei valori medii de zero grade pana pe 29 martie, dupa care vor creste spre 7 grade la inceputul lunii aprilie. Regimul termic nocturn va avea in a doua saptamana, de asemenea, usoare variatii, iar media temperaturilor minime se va situa intre 5 si 7 grade. in primele doua zile, precum si la sfarsitul primei saptamani de prognoza, vor fi precipitatii pe arii relativ extinse, iar in rest probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai redusa.

La munte, vremea va fi rece in primele zile ale intervalului de prognoza, cand maximele diurne se vor situa in jurul unei valori medii de zero grade, iar minimele nocturne vor fi negative, cuprinse intre -6 si -4 grade. Ulterior, va avea loc un proces de incalzire, astfel ca, pe 31 martie, va fi mai cald decat in mod obisnuit la sfarsitul lunii martie, media maximelor va fi de aproximativ 10 grade, iar minimele vor deveni usor pozitive. in a doua saptamana de prognoza vor fi alternante termice, iar valorile diurne se vor incadra, in general, intre 6 si 8 grade, mai ridicate in jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre -1 si doua grade, in medie, pe tot parcursul acestei saptamani.
26 martie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.