Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ora Pamantului 2018. Stingem lumina pentru protectia planetei

Ora Pamantului 2018. Stingem lumina pentru protectia planetei

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Astfel, milioane de oameni din intreaga lume sarbatoresc sambata, 24 martie, chiar daca mai era si 31 martie, Ora Pamantului (Earth Hour), stingand lumina timp de o ora, gest-simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice, numeroase instituţii din Romania alaturandu-se evenimentului. In Romania, intervalul este 20:30 – 21:30.

Earth Hour a pornit in 2007, cand peste 2.2 milioane de oameni si 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o ora, din nevoia de a atrage atentia, la nivel global, asupra problemei schimbarilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orase din mai mult de 180 de tari s-au alaturat acestei miscari de mediu, pentru a arata ca doresc mai multa determinare si actiuni concrete din partea decidentilor in adresarea problemelor din ce in ce mai acute de mediu.
 
Din 2011, Earth Hour a intrat in etapa Mai mult decat o ora pentru planeta (Beyond the Hour). Astfel, pe langa gestul simbolic de a stinge lumina, oamenii au inceput sa se implice in actiuni de mediu in fiecare zi, sa-si schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Ora Pamantului (Earth Hour) este un eveniment international, organizat in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice. Ora Pamantului consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, in mod voluntar, atat de catre consumatorii individuali cat si de catre institutii si unitati economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup international de lobby pentru mediu si cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Ora a Pamantului a avut loc la Sydney, cel mai mare oras din Australia, intre orele 19:30 si 20:30 la 21 martie 2007.
23 martie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.