Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ger naprasnic in Romania, temperaturi de pana la minus 11 grade

Ger naprasnic in Romania, temperaturi de pana la minus 11 grade

Vremea pe 21 martie 2018 e deosebit de rece si nu sunt semne de incalzire nici joi si vineri. Prognoza meteo anunta temperaturi extrem de scazute pentru aceasta perioada.

In noaptea de marti spre miercuri, va fi deosebit de rece in cea mai mare parte a tarii, transmite ANM. Cerul va fi mai mult noros in interiorul arcului carpatic si va prezenta innorari temporare in restul teritoriului. Local se vor semnala precipitatii slabe, sub forma de ninsoare la munte, in Crisana, Maramures, Transilvania, predominant sub forma de ninsoare in Banat si mixte in Oltenia, unde vor fi si conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, unde va spulbera zapada. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -9 grade in Moldova si 0 grade in sudul Banatului si in vestul Olteniei. in regiunile sud-estice, pe spatii mici, se va forma ceata.

Miercuri, vremea se va mentine deosebit de rece. Cerul, mai mult noros ziua, se va degaja treptat noaptea in jumatatea de nord a tarii. Vor fi precipitatii, mai ales in prima parte a intervalului, predominant sub forma de ninsoare in Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local in Crisana si izolat in Maramures si mixte in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, unde pe spatii mici se va forma polei. in jumatatea de sud a teritoriului, izolat, cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in nord-vestul tarii si pe arii restranse in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 4 grade, mai ridicate pe litoral pana spre 6 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -11 si -1 grad, cu cele mai scazute valori in Maramures. Izolat, dimineata si noaptea, va fi ceata.

Joi, vremea va fi in continuare deosebit de rece, cu precadere in nordul tarii si in depresiuni, unde local, indeosebi noaptea, va fi ger. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii, mai ales spre seara si in cursul noptii, in jumatatea de sud a tarii, unde vor fi mai importante cantitativ, si pe arii restranse in celelalte regiuni. Vor predomina ninsorile, exceptand zona litoralului, unde precipitatiile vor fi mixte. Vantul se va intensifica treptat in sud, in sud-est si pe crestele montane si va avea viteze mai mari noaptea, cand temporar ninsoarea va fi viscolita. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade, iar cele minime intre -12 grade in nordul Moldovei si 1 grad pe litoral.

Vremea, vineri, se va mentine deosebit de rece la aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii, in special pe parcursul zilei, pe arii extinse in jumatatea de sud-est a tarii, unde vor fi moderate cantitativ, si local in rest. Acestea vor fi mixte in Dobrogea, iar pe arii restranse si in Banat si Crisana si mai ales ninsori in celelalte zone, astfel ca se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in regiunile sud-estice, iar in prima parte a intervalului si in cele sud-vestice si la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, iar cele minime intre -11 si 0 grade.
21 martie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.