Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru 3 luni. Cum va fi vremea in martie, aprilie si mai

Prognoza meteo pentru 3 luni. Cum va fi vremea in martie, aprilie si mai

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat estimarea meteo pentru urmatoarele trei luni: martie, aprilie, mai 2018.

In luna martie, temperatura medie lunara a aerului va fi apropiata de norma climatologica in sudul, sud-estul si local in vestul tarii si se va situa sub normal in restul teritoriului. Media multianuala lunara este de 3,5 grade Celsius.

Precipitatiile totale lunare vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii. Daca media multianuala lunara e de 38,3 l/mp, in jumatate din tara, mai exact cea estica, media lunara va fi aproape dubla.

In aprilie temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal in regiunile sudice si estice si se vor situa sub mediile climatologice in restul tarii. Media lunara multianuala este de 9,3 grade Celsius. in sud si est, vor fi medii de 10-12 grade Celsius.

Precipitatiile vor fi excedentare. Avem o medie multianuala lunara de 51,3 l/mp, iar in nord, centru si local in vest vor fi chiar si de 80 l/mp.

In luna mai temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologica in sud, sud-est si local in vest si sub normal in celelalte zone. Media multianuala lunara este de 14,9 grade Celsius. In sud-est, local in vest va fi de 16 grade Celsius.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
5 martie 2018




Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.