Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 12-25 februarie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 12-25 februarie 2018

Media temperaturilor maxime si minime va fi fluctuanta in urmatoarele doua saptamani (12 - 25 februarie) la nivelul intregii tari, in timp ce probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor pe arii relativ extinse va fi mai mare pe 13 - 15 februarie si, ulterior, dupa 17 februarie, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni.

Media temperaturilor maxime si minime va fi fluctuanta in urmatoarele doua saptamani (12 - 25 februarie) la nivelul intregii tari, in timp ce probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor pe arii relativ extinse va fi mai mare pe 13 - 15 februarie si, ulterior, dupa 17 februarie, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata luni.

In Banat, in primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va marca o scadere, de la 6 grade spre 2 - 3 grade in jurul datei de 15 februarie, pentru ca apoi sa creasca spre aproximativ 6 - 7 grade, valoare apropiata de norma climatologica a perioadei si in jurul careia se va mentine pana la finalul celei de-a doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime vor fi negative in decursul primei saptamani de prognoza, urmand a se situa intre -1 si -5 grade, in medie, cu cele mai scazute valori in jurul datei de 16 februarie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o usoara crestere, astfel incat, in intervalul 18 - 25 februarie, se vor situa in jurul a zero grade, cu o usoara tendinta de scadere, spre -2 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Pe 13 si 14 februarie se vor semnala precipitatii pe arii extinse si, posibil, mai importante cantitativ, iar apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, slabe si pe arii mai restranse, va fi mai ridicata incepand cu data de 17 februarie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

In Crisana, intervalul de prognoza va debuta cu un regim termic apropiat de normal pentru aceasta perioada a anului, insa ulterior se va resimti o racire usoara, ce va determina scaderea mediei temperaturilor diurne de la 4 - 5 grade in primele zile, spre 2 - 3 grade pe 14 si 15 februarie. Vremea se va incalzi, ulterior, iar in intervalul 17 - 25 februarie, se vor consemna maxime termice de 7 - 8 grade, usor peste normele perioadei. Temperaturile nocturne nu vor avea variatii importante pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, urmand a se situa, in general, intre -4 si -2 grade, cu cele mai scazute valori pe 16, 17 si 25 februarie. Precipitatii mai importante cantitativ si pe arii relativ extinse vor fi pe 13 si 14 februarie, iar in intervalul 17 - 25 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, dar la nivel local si slabe.

In Transilvania, intre 12 si 16 februarie media temperaturilor diurne va avea usoare variatii de la o zi la alta, urmand a se incadra, in general, intre doua si 4 grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului. Vremea se va incalzi, apoi, iar intre 17 si 25 februarie vor fi temperaturi maxime de 4 - 5 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin temperaturi minime usor fluctuante in prima parte a intervalului de prognoza, cand se vor incadra intre -6 si -3 grade, in medie regionala. intre 18 si 25 februarie valorile termice nocturne nu vor mai avea variatii semnificative, si se vor situa in mod constant in jurul a 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe cantitativ va fi ridicata pe aproape intreg parcursul celor doua saptamani, si doar in jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai importante cantitativ.

In Maramures, in primele zile ale intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv maxime diurne de 2 - 3 grade, in medie regionala. Ulterior, o usoara incalzire a vremii va determina valori mai ridicate, de 5 - 6 grade, ce se vor mentine relativ constante, in medie, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Temperaturile nocturne se vor situa, pe tot parcursul intervalului, intre -4 si -2 grade, mai scazute, spre -6 grade, doar in dimineata zilei de 16 februarie. Temporar, se vor semnala precipitatii pe tot parcursul intervalului de prognoza, iar in data de 14 februarie vor fi pe spatii extinse si mai insemnate cantitativ.

In Moldova, in prima saptamana de prognoza, valorile termice diurne se vor situa, in medie, intre un grad si 4 grade, cu cele mai scazute valori la mijlocul saptamanii si cu cele mai ridicate catre sfarsitul acesteia. in cea de-a doua saptamana, variatiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media regionala a temperaturilor maxime va fi de 2 - 3 grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile minime vor fi negative pe intreg parcursul intervalului de prognoza, urmand a se situa, in medie, intre -5 si -2 grade, cu cele mai scazute valori pe 16, 17 si 25 februarie. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si mai importante cantitativ va fi ridicata in intervalul 13 - 15 februarie, dar acestea se pot semnala, temporar si pe arii restranse, aproape zilnic si in a doua saptamana de prognoza.

In Dobrogea, vremea se va incalzi usor la inceputul intervalului, astfel incat temperatura aerului va creste de la 4 grade in prima zi, pana la o medie de 7 grade in data de 14 februarie, iar pe 15 februarie maximele diurne vor scadea usor, pana in jurul valorii de 5 grade. Dupa aceasta data, regimul termic nu va mai avea variatii importante si se va concretiza prin temperaturi medii regionale de 5 - 6 grade. Temperaturile nocturne vor scadea de la zero pana la -2 grade, in primele doua zile de prognoza, apoi vor creste spre doua grade in urmatoarele doua zile. Din data de 16 februarie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, mediile temperaturilor minime nu vor avea variatii semnificative si vor oscila intre -1 si un grad Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii, pe arii extinse si mai insemnate cantitativ, va fi mai ridicata intre 13 si 15 februarie. Se mai pot semnala precipitatii aproape zilnic, dupa data de 20 februarie, dar acestea vor fi slabe si pe arii restranse.

In Muntenia, regimul termic diurn nu va avea variatii importante pe parcursul intervalului de prognoza, urmand a fi caracterizat prin valori ale mediilor regionale situate, in general, intre 4 si 6 grade. Astfel, in primele patru zile de prognoza, temperaturile maxime vor scadea treptat de la o medie de 6 grade, pana la 4 grade in data de 15 februarie. Pe 16 februarie vremea se va incalzi si se vor atinge temperaturi diurne de 6 - 7 grade, valori ce se vor mentine pana spre finalul intervalului de prognoza, cand va avea loc o noua scadere usoara, spre o medie de 5 grade. Temperaturile medii nocturne vor fi negative pe aproape tot parcursul celor doua saptamani de prognoza. in prima saptamana, mediile temperaturilor minime se vor situa intre -4 si zero grade, cu cele mai scazute valori in 13, 16 si 17 februarie si cele mai ridicate, in 14 si 15 februarie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, mediile nocturne nu vor avea variatii semnificative de la o zi la alta si se vor situa in jurul valorii de -2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata pe 13 si 14 februarie, cand acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ. in a doua parte a celei de-a doua saptamani de prognoza, temporar, vor mai fi precipitatii slabe si pe arii mai restranse.

In Oltenia, regimul diurn al temperaturilor va inregistra o scadere in primele zile ale saptamanii, de la o medie regionala de 6 - 8 grade, pana spre 3 - 4 grade, pe 13 si 14 februarie. Ulterior, se va produce o crestere usoara a acestora, pana spre o medie de aproximativ 6 grade, insa spre finalul intervalului este posibila o noua scadere de temperatura. in ceea ce priveste minimele termice, acestea vor inregistra variatii semnificative in prima saptamana, cand in cele mai calde nopti, din 14 si 15 februarie, media va fi in jurul a zero grade, iar in cele mai reci, respectiv pe 16 si 17 februarie, media va scadea spre -5 grade. Minimele la nivelul regiunii se vor situa, in general, intre -3 si -1 grad. Pe 13 si 14 februarie vor fi precipitatii, local insemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitatii, in general slabe cantitativ, va creste dupa data de 18 februarie.

La munte, regimul temperaturii medii a aerului, atat diurne, cat si nocturne, nu va avea variatii importante pe parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza. Astfel, in prima saptamana, maximele diurne se vor situa, in medie, intre -4 si zero grade, cu cea mai rece zi pe 15 februarie. in cea de-a doua saptamana temperaturile maxime mediate la scara intregii regiuni se vor situa in jurul valorii de -1 grad. Media minimelor nocturne va avea o evolutie asemanatoare si va fi intre -9 si -8 grade, in intervalul 12 - 17 februarie, dupa care va creste si se va situa in jurul a -6 grade, cu o usoara tendinta de scadere abia spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata aproape pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar in jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi mai insemnate cantitativ.
12 februarie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.