Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo de weekend pentru intreaga tara

Prognoza meteo de weekend pentru intreaga tara

Vremea se raceste usor in acest weekend in toata tara. Duminica vor fi conditii de lapovita si ninsoare in Bucuresti, unde, potrivit meteorologilor, se va depune si un strat de zapada de circa 3-5 centimetri.

Sambata

Sambata, vremea va fi in general inchisa in zonele joase de relief din sudul si partial din centrul tarii, unde nebulozitatea stratiforma va fi persistenta, iar la inceputul zilei local, in special in Campia Romana, va fi ceata, asociata cu burnita. in restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ceata va aparea izolat. Vantul va deveni moderat in regiunile sudice. Regimul termic va fi caracterizat de valori in general in jurul celor climatologic specifice datei, cu maxime de la 0 grade in nordul Moldovei pana la 8...9 grade in sud, cu precadere la deal.

In Bucuresti, vremea va fi in general inchisa, cu innorari persistente, ceata la inceputul zilei, apoi vant moderat, conditii in care temperatura maxima va fi de 4...5 grade.

Lamunte, vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice se vor situa in general in jurul celor climatologic specifice datei. Vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni va fi ceata.

Duminica

Duminica, vremea se va raci usor si va fi in general inchisa. Izolat, vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat.

Vom avea cer innorat in majoritatea zonelor. In regiunile sudice si de sud-est vor fi precipitatii local moderate cantitativ. in centrul, sudul si sud-estul Munteniei si in cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina lapovita si ninsoarea, local se va depune strat de zapada ce va atinge in medie 5...10 cm, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari de 45....55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Pe litoral rafalele vor depasi 60...65 km/h, dar precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ploaie. Fulguieli izolate vor fi posibile si in celelalte zone, mai ales cele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1...0 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 6...7 grade in zona de deal din Crisana si Banat. Izolat se va semnala ceata.

In Bucuresti, vremea va fi inchisa si se va raci. innorarile vor persista si temporar se vor semnala precipitatii in general slabe, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari de 40...45 km/h. Va fi posibila depunerea unui strat mediu de zapada de 3...5 cm. Dimineata vor fi 0…1 grad si la amiaza, 2…3 grade.

Luni

Luni, regimul termic va fi caracterizat de valori in general apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 grade la Miercurea Ciuc si 9 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va avea innorari in majoritatea regiunilor, dar numai trecator vor fi fulguieli in zona de munte si in nord-vestul tarii iar in restul teritoriului, cu totul izolat posibil predominant ninsori slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineata, pe arii restranse in zonele joase va fi ceata.

In Bucuresti, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta data. In jur de –1 grad dimineata si 6 grade la amiaza. Cerul va avea innorari in mare parte din zi iar dimineata vor fi conditii de ceata.

9 februarie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.