Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ANM: Vremea va fi in continuare calda. Unde se vor inregistra maxime de 18-19 grade

ANM: Vremea va fi in continuare calda. Unde se vor inregistra maxime de 18-19 grade

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca vremea va fi deosebit de calda si zilele urmatoare, chiar si cu 15 grade mai mult decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului, cu maxime de pana la 18 grade. in luna februarie, vor alterna perioadele calde cu cele reci.

"In acest sfarsit de saptamana, vor fi temperaturi mult mai ridicate decat ar fi normal. Ziua de duminica va foarte calduroasa, asteptam maxime chiar si de peste 15 grade in partea de sud-est a tarii, estimam chiar 18-19 grade in sudul Munteniei si al Dobrogei, insemnand cu mai mult de 15 grade fata de cum ar fi normal la inceput de luna februarie", a declarat Teodora Cumpanasu, meteorolog de serviciu.

Reprezentantii ANM au mentionat ca in urmatoarele zile vremea va fi frumoasa, cu temperaturi peste normalul acestei perioade, astfel, joi vor fi maxime de 14 grade, iar vineri, vor mai urca pana la 15 grade, iar minimele vor fi, in mare parte a tarii, tot pozitive. Doar in depresiuni se vor inregistra, pe timp de noapte, chiar si -10 grade.

"Nu scapam nici de precipitatii in extindere, incepand de vineri seara, chiar si sambata. Vor fi sub forma de ploi, pe arii extinse in jumatatea de veste, unde devin moderate cantitativ, ceva mai putine si mai slabe, in rest. Asteptam si la munte precipatii sub forma lichida, in special la altitudini sub 1500 de metri, dar cu riscul de producere a poleiului, iar la altitudini mai inalte, predomina ninsorile, care temporar sunt asociate si cu intensificari ale vantului", a adaugat meteorologul.

In ceea ce priveste vremea pentru luna februarie, vor fi intervale cu vreme calda, dar si cu temperaturi scazute.

"Cu siguranta, in luna februarie se va intampla ca in ianuarie, vor fi altenante intre perioadele reci si cele calde, sa nu uitam ca ianuarie a avut temperaturi minime sub -20 de grade nu numai in zonele depresionare. in prima jumatate a lunii, domina masa de aer cald, dar la sfarsitul lui februarie, cu siguranta, vor fi intervale si cu vreme ceva mai severa", a precizat Teodora Cumpanasu.
1 februarie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.