Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploi si lapovita in toata tara. Prognoza meteo pentru aceasta saptamana

Ploi si lapovita in toata tara. Prognoza meteo pentru aceasta saptamana

Miercuri se incalzeste, dar vom avea vreme urata, cu precipitatii cam peste tot. Va ploua sau va fi lapovita, la munte va ninge si se va depune strat consistent de zapada in Carpatii Meridionali.

Poleiul va crea probleme in majoritatea zonelor. Si vantul va fi destul de activ; se va intensifica in vestul tarii iar la munte la altitudini mari, va viscoli ninsoarea. Maximele se vor situa intre minus 1 in depresiuni si 10 grade pe litoral.

In nordul Moldovei si in Bucovina o sa predomina ploile si doar in zonele mai inalte va ninge. Vantul va avea rabufniri si se incalzeste si aici.

In nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta o zi urata cu multi nori si precipitatii, sub toate formele: ninsori la munte iar in rest asteptam ploi si lapovita si o sa apara poleiul Temperaturile cresc si vor fi pozitive peste tot.

Se incalzeste si in tinuturile vestice. Atmosfera va fi inchisa si precipitatiile vin indeosebi sub forma de ploaie.Pana la ora 11 este cod galben de ploi torentiale pentru zonele joase din judetele Timis si Arad. Cantitatile de apa stranse vor fi de 25-35 l/mp.

La munte o sa ninga si la amiaza termometrele vor indica 5-6 grade Celsius.

In Bucuresti, vremea se incalzeste, dar o sa ploua si se poate depune polei. Maxima urca pana la 5 grade si vantul se intensifica, mai ales dupa lasarea noptii. Joi, va fi mai cald decat in mod normal. Apare un pic si soarele; maxima ajunge pe la 6 grade; insa vantul va avea rabufniri frecvente si va sufla cu viteze de peste 40- 45 KM/h.

Vineri, se domoleste vantul, norii se imprastie si temperatura mai creste putin. Dupa pranz se vor atinge 7 grade.

Si sambata, avem vreme calda pentru acesta perioada, cu o maxima de 8 grade; dar se innoreaza, iar noaptea, s-ar putea sa vina 2-3 stropi de ploaie.
 
La munte, ninsorile se intensifica, in special in Carpatii Meridionali, pe unde se va depune un strat consistent de zapada. Vantul se transforma in viscol; in masivele sudice va sufla cu peste 90 KM/h. Temperaturile cresc fata de ieri. Joi, mai apar ceva innorari si ninsori slabe.

Vantul continua sa sufle cu putere; iar pe creste va spulbera zapada, cu viteze de 80 - 90 KM/h. Vineri, se incalzeste si vom avea atmosfera schimbatoare, putina lapovita si conditii de polei. Vantul mai are unele intensificari; dar la viteze mai mici decat in ultimele zile.

Sambata, se face mai cald; dar vremea va fi neplacuta, cu lapovita pe zone extinse, polei si vant intens.
17 ianuarie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.