Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 15 - 28 ianuarie 2018

Prognoza meteo pentru perioada 15 - 28 ianuarie 2018

Prognoza meteo in intervalul 15-28 ianuarie 2018. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.

Intervalul va debuta in Banat cu temperaturi relativ scazute, dar in limite normale pentru mijlocul lunii ianuarie, apoi, desi vor fi unele variatii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai calda decât in mod obisnuit. Astfel, in intervalul 17-21 ianuarie vor fi maxime de 4…9 grade si minime de -1…4 grade, in medie regionala. in perioada 22-25 ianuarie temperaturile vor fi in scadere, apropiindu-se de mediile multianuale, cu valori diurne de 2…4 grade si nocturne de -4…-2 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta se estimeaza o crestere a temperaturilor peste limitele climatologice ale ultimei decade de ianuarie.

Precipitatii in general moderate cantitativ, predominant sub forma de ploaie se vor semnala in perioada 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere si in intervalul 21-22 ianuarie.

In Crisana intervalul celor doua saptamâni de prognoza va debuta cu temperaturi relativ scazute, ce se vor situa totusi in jurul celor climatologic specifice pentru mijlocul lunii ianuarie, apoi, intre 17 si 21 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, cu maxime de 3…7 grade si minime de -2…2 grade, in medie. Ulterior, intre 22 si 24 ianuarie va fi o perioada cu temperaturi in scadere, din nou apropiate de cele normale pentru perioada din an, cu o medie regionala a valorilor diurne de 1…3 grade si a celor nocturne de -6…-4 grade. Estimarile pentru ultimele zile ale intervalului de referinta indica o incalzire a vremii, din nou cu valori peste norma.

Inceputul intervalului in Transilvania va fi caracterizat de o vreme rece, geroasa in dimineata de 16 ianuarie. Apoi, pâna in 22 ianuarie valorile termice, in crestere semnificativa, se vor situa in general peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 2…7 grade si ale minimelor de -6…0 grade. Va urma o perioada mai rece in 23-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne in jurul a 0 grade si nocturne de -7…-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta sunt estimate temperaturi din nou in crestere.

Precipitatii frecvente -predominant ninsoare, dar trecator si lapovita sau ploaie- se vor semnala in perioada 16-17 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi din nou ridicata si intre 21 si 23 ianuarie.

In Maramures inceputul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasa local in dimineata de 16 ianuarie. Apoi, pâna in data de 21 ianuarie valorile termice -in crestere- se vor situa peste cele obisnuite ale perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2…6 grade si ale minimelor de -4…0 grade. Va urma o perioada mai rece intre 22-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne in jurul a 0 grade si nocturne de -7..-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta sunt estimate temperaturi din nou in crestere.Probabilitatea pentru precipitatii -predominant ninsoare, dar trecator si lapovita sau ploaie- se va mentine relativ ridicata in perioada 16-22 ianuarie.

In Moldova vremea va fi rece la debutul intervalului, geroasa in noaptea de 15/16 ianuarie. Apoi valorile -in crestere semnificativa- vor caracteriza un regim termic peste cel specific perioadei; astfel intre 17 si 22 ianuarie vor fi maxime de 2…6 grade si minime de -5…1 grad, mediat pe regiune. Va urma un interval scurt (23-24 ianuarie) de vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…2 grade si ale celor nocturne de -7…-3 grade, iar pentru ultimele zile estimarile prognostice indica din nou o crestere a temperaturilor peste norma caracteristica.

In perioada 17-18 ianuarie precipitatii mixte, in general slabe se vor semnala pe arii relativ extinse. Probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou in zilele de 21 si 22 ianuarie.

In Dobrogea vremea va fi rece la debutul intervalului, cu temperaturi diurne negative si o medie a celor nocturne de -6 grade. Apoi valorile -in crestere semnificativa- vor caracteriza in general un regim termic peste cel specific perioadei; astfel intre 17 si 22 ianuarie vor fi maxime de 4…8 grade si minime de -2…5 grade, mediat pe regiune. Dupa un interval scurt (23-24 ianuarie) cu o vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 2…4 grade si ale celor nocturne de -4…-2 grade, estimarile prognostice indica din nou o crestere a temperaturilor peste norma caracteristica ultimei decade de ianuarie.

In  perioada  17-18  ianuarie  precipitatii  mixte  se  vor  semnala  pe  arii  relativ  extinse.

Probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou in zilele de 22 si 23 ianuarie.

In Muntenia in intervalul celor doua saptamâni de prognoza va debuta cu temperaturi scazute, local cu ger in nordul regiunii in dimineata de 16 ianuarie. Apoi, intre 17 si 22 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, cu maxime de 4…8 grade si minime de -3…2 grade, in medie. Ulterior, intre 23 si 25 ianuarie va fi o perioada cu temperaturi in scadere, mai apropiate de cele climatologic specifice, cu o medie regionala a valorilor diurne de 1…3 grade si a celor nocturne de -6…-3 grade. Estimarile pentru ultimele zile ale intervalului de referinta indica o incalzire a vremii, din nou cu valori peste norma.

La inceputul intervalului vor fi ninsori slabe (fulguieli) pe spatii restrânse, iar in jurul datei de 17 ianuarie precipitatiile -ploaie, lapovita si trecator ninsoare- vor fi frecvente. Probabilitatea pentru precipitatii va fi din nou mai ridicata in perioada 21-23 ianuarie.

In Oltenia inceputul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, geroasa local in dimineata de 16 ianuarie in nordul regiunii. Apoi, temperaturile vor creste semnificativ, iar pâna spre sfârsitul perioadei de referinta se vor situa in general peste normele climatologic specifice perioadei. Vor fi medii ale maximelor de 2…6 grade si ale minimelor de -4…0 grade, valori mai mici fiind posibile in perioada 24-25 ianuarie.

La inceputul intervalului vor fi ninsori slabe, locale, iar in jurul datei de 17 ianuarie precipitatii mixte, moderate cantitativ se vor semnala pe arii extinse. Probabilitatea pentru precipitatii va fi din nou mai ridicata in perioada 21-23 ianuarie.

La munte vremea va fi rece, local geroasa se va mentine la inceputul intervalului. Apoi, desi vor fi variatii de la o zi la alta, temperaturile se vor situa in general peste cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale maximelor de -2…2 grade si ale minimelor de -7…-3 grade, valori mai mici fiind posibile in data de 18 ianuarie si in perioada 23-24 ianuarie.

In intervalul 16-18 ianuarie precipitatiile vor fi frecvente, moderate cantitativ; vor predomina ninsorile, dar trecator pot aparea si lapovita sau ploi, la altitudini de sub 1400 m. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata si in perioada 21-23 ianuarie.
16 ianuarie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.