Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Harghita: Minus 21 grade Celsius la Joseni, cea mai scazuta temperatura din tara

Harghita: Minus 21 grade Celsius la Joseni, cea mai scazuta temperatura din tara

Mercurul termometrelor a coborat, luni dimineata, pana la minus 21 de grade Celsius la Joseni si minus 20 de grade la Miercurea Ciuc, acestea fiind cele mai scazute temperaturi inregistrate la nivel national.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a precizat ca minimele inregistrate in judetul Harghita au fost de minus 21 de grade la Joseni, minus 20 de grade la Miercurea Ciuc, minus 18 grade Celsius la Toplita, minus 15 grade la statia de munte Bucin si minus 12 grade la Odorheiu Sercuiesc.

Minimele de minus 21, respectiv minus 20 de grade sunt cele mai scazute temperaturi inregistrate la nivel national.

Meteorologul Ilie Mojoc a precizat ca aceste temperaturi sunt mai scazute decat cele medii inregistrate in zona in aceasta perioada, dar nu sunt valori istorice.

Cea mai scazuta temperatura a zilei de 15 ianuarie a fost inregistrata in anii 1965 si 1974, cand, la Miercurea Ciuc, respectiv Toplita, mercurul termometrelor a aratat minus 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo arata ca, in noaptea de luni spre marti, se va semnala ger, in continuare, iar ulterior temperaturile vor creste si se vor inregistra precipitatii.

Minima absoluta a lunii ianuarie, in Harghita, a fost consemnata in anul 1985, tot la Miercurea Ciuc, cand s-au inregistrat minus 38,4 grade Celsius.
15 ianuarie 2018
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.