Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Defrisarile excesive din lume, printre cauzele principale ale incalzirii globale

Defrisarile excesive din lume, printre cauzele principale ale incalzirii globale

Defrisarile excesive din lume, printre cauzele principale ale incalzirii globale 

Specialistii considera ce defrisarile din toata lumea sunt direct responsabile de o poluare, al carui nivel coincide ca proportie provocata de o flota de avioane, care asigura transportul a 8 milioane de persoane pe destinatie Londra la New York.

Se pare ca ameliorarea sau chiar stoparea defrisarilor reprezinta cea mai facila metoda de a reduce procesul de incalzire globala. Cu toate acestea oficialii mondiali prefera solutiile futuriste pentru a opri emisiile de C02.

Revenind la defrisari, cele mai periculoase sunt cele din padurile tropicale, care ajuta cel mai mult la amplificarea incalzirii globale. Insasi, defrisarea si arderea padurilor cauzeaza cantitati de emisii de CO2 considerbail mai mari fata de totalitatea masinilor si a industriei, luate impreuna. Astfel, potrivit datelor detinute de ONU si cele din Raportul Stern, taierea copacilor are ca finalitate 25% din totalul gazelor cu efect de sera, iar transporturile si industria produc mai putin, respectiv 14%.

Specialistii din in domeniul schimbarilor climatice considera ca rezolvarea problemei nu presupune descoperire tehnologice, ci numai vointa politica, care sa interzica defrisarile masive, mai ales cele din Brazilia, Indonezia, Congo.

Statele cele mai poluante ale lumii sunt Statele Unite ale Americii, China si in mod surprinzator Indonezia (care detine o industrie slaba comparativ cu Uniunea Europeana, India sau Rusia).

Ultimele date arata ca anual sunt emsie peste 2 miliarde de tone de dioxid de carbon ca o consecinta directa a defrisarilor. Ca si suprafata defrisata aceasta este de aproximativ insumarea teritoriilor Angliei, Scotiei si Tarii Galilor.

Comentand acest aspect, un reprezentant Global Carbon Group a declarat ca inconditiile in care Terra pierde padurile, lupta contra incalzirii globale este iremediabil pierduta.

Importanta padurilor tropicale mai rezida in faptul ca acolo este aproae jumatate din populatie, de 6 miliarde de persoane, cu economii sarace si sunt depenedente de natura. Pe de alta parte, padurile tropicale care reprezinta doar 7% din suprafata Pamantului sunt direct responsabile pentru ploi si se comporta ca un termostat, avand puterea de a regla temperaturile.

Sursa: Hotnews, 15 mai 2007

15 mai 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.