Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 4 - 17 decembrie 2017

Prognoza meteo pentru perioada 4 - 17 decembrie 2017

Meteorologii estimeaza in urmatoarele doua saptamani o vreme relativ normala pentru aceasta perioada, cu valori termice in mare parte pozitive pe timpul zilei, respectiv cu temperaturi nocturne de sub zero grade, in timp ce precipitatiile se vor semnala pe arii restranse, la nivel national, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 4 - 17 decembrie, publicata luni.

In Banat, valorile termice diurne vor marca o crestere treptata pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, cand se vor apropia si vor depasi usor pragurile caracteristice acestei perioade, cu maxime in jurul a 8 — 10 grade. Sambata si duminica vor marca o scadere usoara, cu o revenire timida la inceputul celei de-a doua saptamani, precedata de un proces de continua racire, astfel ca spre sfarsitul intervalului, maximele vor atinge valori de 4 — 6 grade. in ce priveste evolutia valorilor nocturne, acestea se vor mentine sub pragul de inghet in primele nopti din saptamana, cu valori medii cuprinse intre—4 si—2 grade. Primul weekend al intervalului va aduce o influenta mai calda, ce va determina valori usor pozitive, insa finalul celei de-a doua saptamani va intra pe o tendinta de scadere, pana in jurul a zero grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata la mijlocul primei saptamani, cat si in cea de-a doua saptamana a intervalului de prognoza, insa cantitatile de apa nu vor fi semnificative.

In Crisana, primele doua zile din interval vor fi caracterizate de o vreme rece, cu maxime in jurul a—2 pana la 2 grade, si minime de la—4 la—2 grade. De miercuri, insa, valorile termice vor marca o crestere treptata, pana spre mijlocul celei de-a doua saptamani, perioada in care se vor inregistra in medie maxime de 7 — 10 grade si minime de la—2 la 2 grade. Dupa data de 13 decembrie, o noua masa de aer rece va determina scaderea temperaturilor la niveluri apropiate de cele caracteristice celei de-a doua decada a lunii decembrie, cu maxime de 4 — 5 grade si minime de la—2 la zero grade. Precipitatiile se vor semnala pe spatii restranse si vor fi slabe cantitativ in perioada 4-9 decembrie. Dupa acest interval acestea vor avea o frecventa mai mare, insa in medie nu vor fi insemnate cantitativ.

In Transilvania, intervalul de prognoza va debuta cu vreme rece, mai ales pe parcursul noptilor si al diminetilor. in aceste conditii maximele se vor situa in jurul a—2 pana la 2 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre—7 si—3 grade, chiar mai coborate in estul regiunii, spre—10, chiar—8 grade. Din data de 6 decembrie valorile termice diurne vor inregistra o crestere treptata pana in 9 decembrie, cu maxime in medie de 5 — 7 grade, iar pana in 13 decembrie vor avea fluctuatii putin vizibile. Ulterior, scaderea acestora va fi continua, astfel incat vor ajunge la valori in jurul a 2 — 3 grade. Pana in data de 6 decembrie se vor semnala precipitatii pe arii restranse si slabe cantitativ, apoi aproape ca vor lipsi din peisajul meteorologic pana pe 9 decembrie cand se vor extinde dinspre vestul regiunii si se vor semnala temporar aproape in fiecare zi.

In Maramures, temperaturile maxime vor inregistra in medie valori negative in primele zile din interval, undeva in jurul a—3 pana la—1 grad, apoi vor marca o crestere treptata spre valori pozitive, de 2 — 3 grade in jurul datei de 13 decembrie. Acest episod va fi precedat totusi de o racire usoara pana la finalul celei de-a doua saptamani, cand temperaturile diurne vor cobori din nou sub zero grade. Temperaturile minime se vor situa preponderent sub limita inghetului, cu cele mai scazute valori in prima saptamana cand vor cobori pana spre—6 si—4 grade si cele mai ridicate in noaptea de 13 spre 14 decembrie, cand se estimeaza a se inregistra in jur de doua grade. Se vor semnala precipitatii slabe in intervalul 4 — 7 decembrie si, din nou, in perioada 9 — 17 decembrie. intre aceste episoade probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi foarte scazuta.

In Moldova, in nordul zonei, vremea va fi usor mai rece decat in mod normal la jumatatea primei decade a lunii decembrie, cu maxime de 1 — 2 grade, dar se va incalzi treptat, astfel incat va deveni normala termic pana la sfarsitul saptamanii, cu valori de 5 — 7 grade si chiar mai calda in weekend, pana la 10 — 12 grade. A doua saptamana de prognoza va marca o crestere usoara si de scurta durata a temperaturilor, urmata de o scadere treptata, astfel ca, in medie, se vor inregistra 4 — 8 grade. Minimele se vor situa in general in registru negativ in prima saptamana, cu valori de la—6 la—4 grade, dar se vor redresa pe parcursul saptamanii urmatoare, cu valori in medie de la zero la doua grade. Pana in data de 10 decembrie precipitatiile vor fi doar cu caracter izolat si slabe cantitativ, apoi isi vor face aparitia pe spatii mai extinse, dar nu se estimeaza a se inregistra cantitati insemnate.

In Dobrogea, in intervalul 4 — 7 decembrie, valorile termice se vor situa in general in limitele caracteristice perioadei, cu maxime de 4 — 7 grade si minime de la—3 la zero grade, usor mai ridicate pe litoral. Dupa aceasta perioada, vremea se va incalzi treptat, pana in data de 14 decembrie, astfel incat valorile medii vor inregistra maxime de 10 — 14 grade si minime de 4 — 8 grade. Intervalul de prognoza se va termina cu o masa de aer rece ce va determina o scadere sensibila a valorilor termice fata de intervalul anterior. in prima saptamana din interval probabilitatea aparitiei precipitatiilor va fi scazuta. in a doua saptamana sansele de precipitatii vor fi mai ridicate, insa acestea nu vor fi insemnate cantitativ.

In Muntenia, in primele trei zile de prognoza, regimul termic diurn va fi in general normal pentru aceasta perioada, cu maxime de 4 — 7 grade, in schimb cel nocturn va fi usor mai coborat, cu minime de la—6 la—2 grade. Urmatoarele zile se vor afla sub influenta unei mase de aer cald, ce va determina valori termice mai ridicate, in medie 8 — 10 grade ziua si intre—2 si 2 grade, noaptea. Spre finalul intervalului se va resimti o usoara racire, pana la medii de 8 grade maxim si zero grade minim. Precipitatiile se vor semnala in mod cu totul izolat in prima saptamana, dar probabilitatea aparitiei acestora va fi din ce in ce mai ridicata ulterior, cand se vor semnala temporar, pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ decat in intervalul anterior.

In Oltenia, intervalul de prognoza va debuta cu un regim termic nocturn destul de scazut, cu medii sub zero grade, pana spre valori de—4 grade. Vor fi mici variatii pana in 10 decembrie, iar de la aceasta data se vor inregistra cresteri usoare, pana la medii de doua grade in data de 14 decembrie, apoi vor marca din nou o scadere timida. Valorile maxime vor fi normale in primele zile, in medie de 3 — 6 grade, apoi vor parcurge un proces de incalzire si vor atinge 10 grade, in 7 si 8 decembrie. Va urma o scadere treptata, spre medii de 5 — 6 grade, intercalata cu o scurta perioada cu vreme calda in data de 13 decembrie. Precipitatiile se vor semnala pe arii din ce in ce mai restranse si vor fi slabe cantitativ pana in data de 6 decembrie. in intervalul 7 — 9 decembrie probabilitatea aparitiei acestora va fi extrem de redusa, dar in saptamana a doua din interval vor creste semnificativ sansele de precipitatii.

La munte, vremea va fi rece in 4, 5 si 6 decembrie, cand valorile termice vor inregistra in medie maxime de la—8 la—6 grade, respectiv minime intre—12 si—10 grade. in intervalul 7 — 13 decembrie se estimeaza o incalzire treptata, astfel ca maximele vor atinge medii de 0 — 2 grade si minimele se vor situa intre—6 si—4 grade. Intervalul de prognoza se va termina cu un proces de racire, ce va determina temperaturi de la—2 la zero grade, ziua, si in medie—6 grade noaptea. Vor fi ninsori in cea mai mare parte a intervalului. in primele zile, 4 — 7 decembrie, acestea vor fi slabe cantitativ si se vor semnala cu caracter local, iar in perioada 7 — 9 decembrie aria acestora se va restrange. Din 10 decembrie frecventa acestora va fi in crestere, se vor semnala pe spatii mari si posibil insemnate cantitativ.
4 decembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.