Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Caldura din ultimele zile afecteaza oamenii si culturile

Caldura din ultimele zile afecteaza oamenii si culturile

Caldura din ultimele zile afecteaza oamenii si culturile

In ultimele zile 4 persoane au decedat si alte sute de romani din toata tara s-au internat in spitale. Aceasta se intampla in conditiile in care temperaturile inregistrate au fost mai ridicate cu pana la 10 grade Celsius decat regimul termic specific lunii mai. Cei mai afectati de caldura sunt batranii si cardiacii.

Si agricultura este afectata de vremea calduroasa, mai alesc ca in acest an vom avea parte de de cea mai secetoasa vara din ultimii 40 de ani. Potrivit autoritatilor, culturile de pe 200.000 de hectare sunt deja compromise. Situatia este alarmanta in sudul tarii, unde productia este afectata integral.
Din nefericire infrastructura pentru irigatii a Romaniei este pe cale de disparitie imediat dupa anul 1990, iar autoritatile nu au formulat si nici nu intrevad o solutie tehnica pentru a remedia problema. O prima consecinta este ca neputand fi irigate terenurile, incepand din anul 2000, sudul tarii se confrunta cu seceta, iar romanii se roaga pentru a ploua.

Sursa: Antena3, 15 mai 2007

15 mai 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.