Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie. Prognoza meteo pentru toate regiunile tarii

Cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie. Prognoza meteo pentru toate regiunile tarii

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita pe data de 1 decembrie, aduce vreme calda si temperaturi de pana la 11 grade Celsius, insa in timpul programului de la parada militara din Bucuresti exista sanse sa apara si cativa stropi de ploaie, a declarat meteorologul Gabriela Bancila, luni, la comandamentul de iarna organizat de Primaria Municipiului Bucuresti.

In Capitala, joi, in data de 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, vremea va fi calda pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi cuprinse intre 1 si 9 grade Celsius. Cerul va fi predominant noros, fara sa existe mari sanse de ploaie.

Pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, cerul va fi innorat, iar temperaturile vor urca pana la maximum 10 grade Celsius. Este posibil sa apara cateva ploi sporadice, in special noaptea si spre dimineata. Iata care este prognoza meteo pentru minivacanta de 1 decembrie in toate regiunile tarii:

Vremea in Banat

Intervalul va debuta cu o vreme mai rece decat in mod obisnuit la sfarsit de noiembrie, media valorilor maxime urmand a fi de 4 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade. Ulterior vremea se va incazi usor, astfel ca in zilele de 29 si 30 noiembrie se va inregistra o medie regionala a valorilor maxime de 8...9 grade si minime de 2 grade. incepand cu data de 1 decembrie se intrevede o noua racire, ce va aduce regimul termic usor sub normalul perioadei; temperaturile maxime din 3 si 4 decembrie vor fi, in medie, de numai 1...2 grade, iar cele minime in jur de -4 grade. Spre finalul intervalului de prognoza sunt estimate valori termice maxime in medie de 4....5 grade si minime in jur de -1 grad. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie, cand si cantitatile de apa vor putea fi insemnate

Vremea in Crisana

In primele doua zile ale intervalului de prognoza regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regionala a maximelor de 4 grade si minime de -4...-2 grade. Apoi, vremea se va incalzi, iar in zilele de 29 si 30 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade si nocturne de 1...2 grade. incepand cu ziua de 1 decembrie vremea se va raci, mai accentuat in 3 si 4 decembrie, cand se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 1...2 grade si minime de -5...-4 grade. Pana spre finalul primei decade a lunii decembrie (10 decembrie) valorile termice estimate vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime in medie de 3...4 grade si minime in jur de -2 grade. Vor fi precipitatii pe arii extinse spre finalul primei saptamani de prognoza (30 noiembrie – 3 decembrie), iar, mai ales pe 30 noiembrie, vor fi posibile si cantitati insemnate. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa, urmand sa creasca dupa data de 8 decembrie.

Vremea in Transilvania

In primele zile ale intervalului temperatura va scadea, vremea urmand sa devina rece pentru sfarsitul lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 2...3 grade, iar a celor minime de -5...-2 grade, cu posibilitatea inregistrarii unor valori termice mai scazute in noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), in depresiunile din estul regiunii. in data de 30 noiembrie se va incalzi usor, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 1 grad. Racirea treptata estimata dupa data de 2 decembrie se va concretiza in temperaturi maxime, in medie, de 0...2 grade si minime ce vor cobori in a doua saptamana la -6...-4 grade. Vor fi precipitatii local insemnate cantitativ in primele doua zile si in intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa, urmand sa creasca usor dupa 8 decembrie.

Vremea in Maramures

Pana in 2 decembrie se vor inregistra temperaturi maxime, in medie regionala, de 3...4 grade si minime de -4...-2 grade. Doar in ziua de 30 noiembrie se va produce o usoara incalzire, ce se va materializa prin valori de temperatura maxime de 6...7 grade si minime de 1....2 grade. Dupa 3 decembrie este prognozata o racire a vremii, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea spre 0 grade in ziua de 4 decembrie, iar ulterior, pana spre finalul intervalului, va fi de 1...2 grade. Temperaturile minime vor fi in jur de -3 grade, cu posibilitatea inregistrarii unor temperaturi mai scazute in intervalul 5-7 decembrie. Vor mai fi precipitatii in prima zi si in perioada 30 noiembrie - 3 decembrie. Ulterior probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, urmand sa creasca spre finalul intervalului.

Vremea in Moldova

Intervalul va debuta cu un proces de racire, ce va insemna maxime la nivelul regiunii de 2...4 grade si minime de -1...0 grade. La mijlocul saptamanii (in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie) vremea se va incalzi usor, astfel media regionala a temperaturilor maxime va urca la 6...8 grade, iar minimele din dimineata zilei de 1 decembrie vor fi in jur de 4 grade. Dupa data de 2 decembrie, temperatura va fi in scadere, astfel ca media valorilor maxime va fi de 2...4 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru inceputul lunii decembrie. Vor fi precipitatii insemnate cantitativ in primele doua zile si in intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie. Ulterior probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, urmand sa creasca usor dupa 8 decembrie.

Vremea in Dobrogea

La inceputul primei saptamani vremea se va raci, astfel ca media maximelor se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor va fi de 2...3 grade. Apoi, temperatura aerului va fi in crestere si, in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie, valorile diurne vor oscila in jurul a 13 grade, iar cele nocturne vor fi de 9...10 grade. Dupa data de 02 decembrie, vremea se va raci din nou, iar in cea de-a doua saptamana media valorilor maxime va fi de 6...8 grade, iar a celor minime de 0...3 grade. Vor fi ploi mai insemnate cantitativ in primele doua zile, dar si in intervalul 30 noiembrie – 03 decembrie. In a doua jumatate a intervalului, probabilitatea pentru precipitatii va fi in general redusa.

Vremea in Muntenia


In primele doua zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in scadere pana la valori ale maximelor, in medie regionala, ce se vor situa in jurul a 5 grade. Minimele termice vor fi in scadere pana spre mijlocul acestei saptamani, cand media acestora va fi de -3...-2 grade. Apoi, pana in data de 1 decembrie vremea se va incalzi, media valorilor diurne va fi in jurul a 9 grade, iar a celor nocturne va fi de 7 grade. Ulterior, temperatura va fi din nou in scadere, iar, in a doua jumatate a intervalului, media maximelor va fi de 5...6 grade, iar a minimelor de -3...-1 grad. Precipitatii insemnate cantitativ vor fi in primele doua zile, dar si in intervalul 30 noiembrie – 03 decembrie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa in a doua saptamana, cu tendinta de crestere dupa data de 8 decembrie.

Vremea in Oltenia

Variatiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative pe intreg parcursul intervalului de prognoza. Pana spre sfarsitul primei saptamani maximele termice vor fi, in medie regionala, de 5...7 grade, apoi va surveni o usoara scadere a temperaturii, iar in a doua jumatate a intervalului media regionala a valorilor diurne va fi de 3...5 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana la mijlocul primei saptamani, cand se vor inregistra valori in jurul a -2 grade. Apoi va fi o crestere a valorilor nocturne si, pana la sfarsitul primei saptamani, acestea vor fi, in medie, de 1...4 grade. La inceputul celei de-a doua saptamani, minimele vor marca o scadere usoara pana la medii de -4...-2 grade.

Precipitatii insemnate cantitativ vor fi in primele doua zile ale intervalului de anticipatie, dar si in perioada 30 noiembrie – 03 decembrie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere spre sfarsitul celei de-a doua saptamani

Vremea la munte

Intervalul va debuta cu o medie a valorilor maxime in jurul a -2 grade, iar a celor minime de -7...-6 grade. Apoi, vremea se va incazi usor, in zilele de 29 si 30 noiembrie se va inregistra o medie a valorilor maxime de 1...3 grade, iar in dimineata de 1 decembrie media minimelor va fi in jur de -3 grade. Dupa acest interval, temperatura aerului va fi in scadere, astfel ca la inceputul celei de-a doua saptamani, media valorilor diurne va fi de -6...-4 grade, iar a celor nocturne de -10...-8 grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperatura va avea tendinta de crestere usoara pana la medii ale maximelor de -2 grade si ale minimelor de -6 grade. Vor fi ninsori abundente, mai ales in Carpatii Meridionali si Orientali, in primele doua zile ale intervalului, iar in perioada 30 noiembrie – 3 decembrie sunt de asteptat precipitatii local insemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere dupa data de 8 decembrie.
28 noiembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.