Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru 3 luni. Cum va fi vremea in decembrie, ianuarie si februarie

Prognoza meteo pentru 3 luni. Cum va fi vremea in decembrie, ianuarie si februarie

Temperaturile medii lunare din decembrie, ianuarie si februarie vor avea valori apropiate de normalul climatologic, a declarat luni Elena Mateescu, director general, Administratia Nationala de Meteorologie.

"Vineri am actualizat estimarile Centrului European privind prognoza vremii pe termen mediu pentru iarna 2017 — 2018. Temperatura media lunara in prima luna a acestei ierni va avea valori apropiate de normalul climatologic, in special in partea de sud — est si sud a Romaniei, iar in zonele centrale si nord estice este posibil sa inregistram valori mai coborate decat in mod obisnuit, exceptand zona Dobrogei, in special sud — vestul unde ne asteptam ca valorile de temperaturi in medie sa fie peste norma climatologica a acestei luni", a spus Elena Mateescu.

In ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi in general apropiate de normal, exceptand centrul, nordul si nord-estul tarii, unde vor fi, local, sub media climatologica. De asemenea, in februarie temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Potrivit acesteia, in decembrie, precipitatiile totale lunare vor fi local excedentare in regiunile centrale, estice si sud-estice si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului. in ianuarie, precipitatiile totale lunare vor fi, in general, excedentare. in februarie, cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice si estice si vor in general excedentare in rest.

Potrivit ANM, in februarie temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii, media lunara fiind stabilita la -1 grad Celsius. Pe regiuni, temperaturile medii vor fi cuprinse intre -5 si zero grade Celsius, in Moldova si Transilvania, intre -2 si 2 grade Celsius in Oltenia, si intre zero si doua grade Celsius, in Banat si Dobrogea.

In februarie, cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice si estice, dar in restul tarii vor fi in general excedentare.

22 noiembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.