Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Nor radioactiv deasupra Europei, dupa un accident nuclear

Nor radioactiv deasupra Europei, dupa un accident nuclear

Alerta in Europa, dupa un accident nuclear ce ar fi avut loc in Rusia sau Kazahstan, dar nu a fost declarat de autoritatile din cele 2 state.

Potrivit institutului francez pentru siguranta nucleara IRSN, in ultimele saptamâni Europa a fost acoperita de un nor de poluare nucleara. Acesta ar fi fost cauzat de un accident la o facilitate nucleara din Rusia sau Kazahstan. Cercetatorii francezi citati de Guardian spun insa ca nu ar fi vorba despre un reactor nuclar, ci despre un centru de tratare a comsbustibililor radioactivi sau unul pentru materiale radiologice.

Specialistii sustin ca nu exista niciun pentru sanatatea oamenilor sau pentru mediu. Cerceatorii francezi sustin ca daca un astfel de incident ar fi avut loc in Franta, ar fi urmat o evacuare pe scara larga.

Accidentul nuclear ar fi avut loc in zona Uralilor, conform datelor meteo. Autoritatile ruse au comunicat ca nu au fost informate despre existenta unui asemenea accident pe teritoriul lor, iar cele din Kazahstan nu au facut nicio precizare.

In ultimele saptamani, IRSN si alte institute pentru siguranta nucleara au masurat in atmosfera niveluri ridicate de ruteniu 106, un element care nu exista in natura si este folosit in reactoarele nucleare. Vârful a fost atins pe 6 octombrie.
13 noiembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.