Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Se anunta o vara caniculara de lunga durata

Se anunta o vara caniculara de lunga durata

Se anunta o vara caniculara de lunga durata

Meteorologii avertizeaza ca vom avea parte in acest an de cea mai calda si cea mai lunga vara din ultimii 30 de ani. Astfel, in timpul zilei, vremea va fi caniculara, iar noptile tropicale, cu temperaturi de cel putin 20 de grade Celsius. Seceta se va extinde in sudul si sud-estul tarii inca de la debutul acestei luni, iar specialistii prevad o crestere a deficitului de apa din sol pentru aceste regiuni.

Potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie se vor inregistra temperaturi medii lunare  cu cel putin doua grade Celsius mai ridicate decat mediile multianuale.
Meteorologii mai estimeaza o vara prelungita in detrimentul toamnei.  

Vara torida va afecta intregul continent european, specialistii asteptandu-se la temperaturi de 40 de grade Celsius. Deja, Franta se confrunta cu cea de a treia saptamana caniculara, cu temperaturi de 39 de grade Celsius. De asemenea, in ultimele zile, in Germania si Marea Britanie s-au inregistrat temperaturi record.

Sursa: Curentul, 14 mai 2007

14 mai 2007




Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.