Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in noiembrie, decembrie si ianuarie

Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in noiembrie, decembrie si ianuarie

Meteorologii au emis si o prognoza pentru urmatoarele trei luni. Vremea se raceste la finalul lunii noiembrie, a spus meteorologul de serviciu Dinu Marasoiu.

Meteorologii au insa si vesti bune. Potrivit prognozei pe trei luni emise de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata, luna noiembrie o sa aduca destule ploi, dar temperaturile vor avea valori peste normalul climatologic in sud, sud-est si local in vest si vor fi apropiate de normal in celelalte regiuni ale Romaniei. Cantitatile totale lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand areale restranse din vest si sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale. Sunt posibile ninsori in nord, la munte si precipitatii in centru, nord, est si la munte.

In decembrie, temperatura medie lunara a aerului va avea, in general, valori apropiate de media multianuala, adica -0,8 grade Celsius. Precipitatiile totale lunare vor fi local excedentare in regiunile centrale, estice si sud-estice si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului. Sunt posibile nopti geroase in nord si in centru.

In ianuarie, temperatura medie lunara va avea valori sub media climatologica de -2,1 grade Celsius, local, in nordul si centrul tarii si apropiate de normal in celelalte regiuni. Meteorologii vorbesc de doua episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade. Precipitatiile totale lunare vor avea o tendinta spre excedent in regiunile centrale si local in cele vestice, iar in restul tarii vor putea fi apropiate de mediile multianuale.
30 octombrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.