Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie - 12 noiembrie 2017

Prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie - 12 noiembrie 2017

Meteorologii estimeaza, pentru urmatoarele doua saptamani, un regim termic in general normal pentru perioada din calendar si doar in dimineata zilei de 1 noiembrie se vor semnala, la nivel national, temperaturi sub media regionala, in timp ce ploile isi vor face aparitia sporadic dupa data de 3 noiembrie si la intensitati diferite in functie de zona, releva prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 30 octombrie - 12 noiembrie.

In Banat, scaderea valorilor termice va determina, la inceputul saptamanii, o vreme rece pentru sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi in 31 octombrie, cand media lor se va situa in jur de 9 grade, iar cele mai scazute minime vor fi in diminetile de 31 octombrie si 1 noiembrie, cu o medie a acestora spre zero grade. Ulterior, vremea se va incalzi, iar in intervalul 2 — 7 noiembrie se va inregistra o medie regionala a temperaturilor maxime de 15 — 17 grade si de 4 — 6 grade a celor minime. Apoi, vremea se va raci usor si treptat, astfel incat, spre sfarsitul intervalului de prognoza, media temperaturilor maxime va fi de 11 — 12 grade, iar minimele se vor situa in jurul mediei regionale de 4 grade. Se vor semnala ploi in general slabe pe 30 octombrie si 3 noiembrie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani, cel mai probabil in jurul datei de 7 noiembrie.

In Crisana, in primele trei zile, vremea va fi mai rece decat in mod normal in aceasta perioada, astfel incat media regionala a temperaturilor diurne va fi de 8 — 10 grade, iar minimele nocturne vor fi in scadere, de la 3 grade spre—1 grad. Ulterior, in intervalul 2 — 6 noiembrie, procesul de incalzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru inceputul acestei luni, respectiv 13 — 15 grade ziua si 5 — 6 grade noaptea. in timpul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne vor fi in usoara scadere de la o zi la alta, astfel incat se va ajunge treptat la medii regionale de 11 grade pentru temperaturile maxime, insa noptile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfarsitul primei saptamani, respectiv 3 — 5 grade. Probabilitatea pentru ploi in general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie si in intervalele 2 — 4 noiembrie si 5 — 8 noiembrie.

In Transilvania, prima saptamana va debuta cu o vreme rece pentru aceasta perioada — media regionala a valorilor maxime fiind de 5 — 7 grade, iar a celor minime de—4 pana la zero grade, cea mai rece dimineata fiind pe 1 noiembrie. in intervalul 2 — 6 noiembrie, mediile termice diurne urmeaza sa creasca spre 12 — 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa intre 2 si 4 grade. Ulterior acestei incalziri vremea se va raci treptat, astfel incat, spre sfarsitul celei de-a doua saptamani sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade si minime cuprinse intre zero si 2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decada a lunii noiembrie. Trecator, vor fi ploi slabe si local lapovita, pe 30 octombrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in 3 noiembrie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

In zona Maramuresului, in primele trei zile, vremea va fi mai rece decat in mod normal in aceasta perioada, astfel incat media regionala a temperaturilor diurne va fi de 5 — 7 grade, iar minimele nocturne vor fi in scadere, de la 2 grade, spre—2 grade. in intervalul 2 — 6 noiembrie, procesul de incalzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru inceputul acestei luni, respectiv 12 — 14 grade ziua si 4 — 5 grade noaptea. in timpul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne vor fi in usoara scadere de la o zi la alta, astfel incat se va ajunge treptat la medii regionale de 10 grade pentru temperaturile maxime, insa noptile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfarsitul primei saptamani, respectiv 2 — 4 grade. Probabilitatea pentru ploi in general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie si in intervalele 2 — 4 noiembrie, 5 — 7 noiembrie si posibil 10 — 12 noiembrie.

In Moldova, prima saptamana va debuta cu o vreme rece pentru aceasta perioada, iar media regionala a valorilor maxime va fi de 7 — 9 grade, iar a celor minime intre—2 si zero grade, cu cea mai rece dimineata pe data de 1 noiembrie. in perioada 2 — 7 noiembrie, valorile termice vor creste de la o zi la alta, astfel incat mediile diurne vor atinge 12 — 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa in jur de 3 grade. Ulterior, vremea se va raci treptat, urmand ca spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, media maximelor termice sa ajunga la 8 grade, iar cea a minimelor la 1 maxim 2 grade Celsius, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decada a lunii noiembrie. Trecator, vor fi ploi slabe si local lapovita, in prima zi a intervalului, dupa care va mai ploua in 3 noiembrie si cu o probabilitate destul de ridicata in unele zile ale intervalului 7 — 12 noiembrie.

In Dobrogea, procesul de racire a vremii va continua la inceputul primei saptamani si, astfel, in zilele de 31 octombrie si 1 noiembrie se vor inregistra valori termice sub mediile multianuale, maxime in jur de 9 grade si minime de 1 — 2 grade. Vremea se va incalzi, apoi, in perioada 3 — 7 noiembrie, iar media temperaturilor maxime va urca la 14 — 15 grade, in timp ce minimele vor oscila intre 6 si 8 grade. Spre sfarsitul intervalului de prognoza, vremea se va raci usor si treptat, media temperaturilor maxime fiind de 10 — 11 grade, iar minimele se vor situa in jur de 5 grade. Ploi slabe vor fi posibile in jurul datei de 3 noiembrie si cu o probabilitate de aparitie in crestere dupa data de 7 noiembrie.

In Muntenia, racirea vremii se va resimti in primele doua zile, cand la nivelul regiunii maximele vor scadea la numai 8 grade si indeosebi in dimineata zilei de 1 noiembrie vor fi minime preponderent negative, media acestora urmand a fi in jur de—2 grade. Dupa acest interval, vremea se va incalzi treptat si, astfel, media maximelor va ajunge la 14 — 16 grade, iar minimele se vor situa in jurul a 5 grade, aceste temperaturi urmand sa caracterizeze o vreme usor mai calda decat in mod normal pentru perioada 3 — 7 noiembrie. La finalul intervalului, cel mai probabil dupa 8 noiembrie, vremea se va raci din nou pana la o medie a valorilor maxime de 10 — 12 grade si in jur de 3 grade a valorilor minime. Ploi slabe vor fi posibile in jurul datei de 3 noiembrie. in a doua saptamana de prognoza, probabilitatea pentru ploaie va fi in crestere, mai ales dupa data de 7 noiembrie.

In Oltenia, procesul de racire va continua la inceputul saptamanii, vremea devenind rece pentru sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi in 31 octombrie, cand media va fi in jur de 8 grade, iar cele mai scazute minime vor fi diminetile de 1 si 2 noiembrie, cu o medie a acestora de la —1 la zero grade Celsius. Ulterior, vremea se va incalzi, iar in perioada 3 — 7 noiembrie se va inregistra o medie regionala a temperaturilor maxime de 15 — 16 grade si de 4 — 5 grade a celor minime. Apoi, vremea se va raci usor si treptat, astfel ca, spre sfarsitul intervalului de prognoza, media temperaturilor maxime va fi de 10 — 11 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 3 grade. in prima saptamana de prognoza, conditiile pentru ploi slabe vor fi foarte reduse, insa in a doua saptamana, cel mai probabil in jurul datei de 9 noiembrie, probabilitatea pentru ploaie va fi mai ridicata.

La munte, in intervalul 30 octombrie — 2 noiembrie, vremea va fi rece. Media temperaturilor minime va scadea spre—9 grade, iar maximele termice se vor mentine preponderent negative, cu o medie cuprinsa intre—4 si—1 grad. Ulterior, incalzirea vremii va aduce regimul termic in jurul celui normal, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 4 — 6 grade si minime termice ce se vor incadra, in medie, intre—2 si 1 grad. in primele doua zile, local si temporar, va ninge in cea mai mare parte a zonei. Ulterior probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai ridicata in jurul datei de 3 noiembrie si dupa data de 6 noiembrie.
30 octombrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.