Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Arges: Strat de zapada de 23 de centimetri in Fagaras; troienele ajung pana la un metru

Arges: Strat de zapada de 23 de centimetri in Fagaras; troienele ajung pana la un metru

Stratul de zapada a ajuns la o grosime de 23 de centimetri in urma ninsorilor cazute in ultimele zile in zona de creasta a Masivului Fagaras, iar troienele formate din cauza viscolului ating si inaltimi de un metru, a anuntat luni Serviciul Public Judetean Salvamont Arges.

"Aceasta situatie impune parcurgerea traseelor turistice montane din judetul Arges cu precautie, folosind echipament de iarna complet: imbracaminte si incaltari adecvate, bete de schi, coltari, pentru zonele unde s-a format gheata. Lanterna nu trebuie sa lipseasca din rucsac, mai ales ca in aceasta perioada ziua este mult mai scurta, noaptea fiind in crestere. Cei care abordeaza traseele montane trebuie sa aiba experienta de iarna in parcurgerea traseelor montane sau sa fie insotiti de astfel de persoane experimentate", se arata intr-un comunicat transmis de Salvamont Arges.

Conform aceleiasi surse, soferii care intentioneaza sa ajunga pe Transfagarasan trebuie sa aiba autoturismele echipate de iarna, cu anvelope pentru zapada, lopata si antiderapant, deoarece suprafata carosabilului poate fi acoperita temporar de gheata.

Salvamontistii precizeaza ca astfel de ninsori timpurii si de scurta durata sunt normale pentru aceasta perioada a anului, constituind baza stratului de zapada din iarna care urmeaza.

"Mentionam ca nu sunt intrunite conditiile de avalansa, stratul de zapada fiind insuficient. Noaptea care urmeaza va fi mult mai rece decat cele precedente, dupa care urmeaza o revenire la normal a temperaturilor, ceea ce va duce la diminuarea stratului de zapada", se mai mentioneaza in comunicat.
9 octombrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.