Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in octombrie, noiembrie si decembrie

Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in octombrie, noiembrie si decembrie

Prognoza meteo pentru octombrie, noiembrie si decembrie. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) informeaza ca vremea, in urmatoarele trei luni, se va incadra, in general, in limitele normale ale perioadei.

In schimb, meteorologii estimeaza ca precipitatiile vor fi excedentare, raportat la media multianuala a fiecarei luni.

In ceea ce priveste temperatura medie, pentru luna octombrie, aceasta va avea valori peste normalul climatologic al perioadei, in sud, sud-est si local in vest, si apropiate de normal in rest.

De asemenea, la nivelul aceleiasi luni, precipitatiile totale vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, cu exceptia regiunilor centrale, vestice si estice, unde local acestea vor avea o tendinta spre excedent, spun specialistii ANM – citati de Agerpres.

Media multianuala a precipitatiilor pentru luna octombrie este stabilita la 43,5 litri/metrul patrat. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Oltenia (pâna la 70 l/mp) si Maramures (pâna la 68 l/mp), iar cele mai scazute in Dobrogea si Moldova (pâna la 41 l/mp).

Pentru luna noiembrie, meteorologii estimeaza temperaturi medii ce se vor situa peste normalul climatologic in sud, sud-est si local in vest, si vor fi apropiate de normal in restul regiunilor. in conditiile in care media multianuala a lunii este de 3,8 grade Celsius, cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Moldovei si Transilvaniei (intre zero si 5 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de pâna la 8 grade Celsius, se vor consemna in Dobrogea.

Cantitatile totale de precipitatii se vor situa, in general, in limite normale in cea mai mare parte a teritoriului. Acestea pot fi excedentare in regiunile centrale, adica peste norma stabilita la 41,5 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Oltenia (pâna la 81 l/mp), Maramures (pâna la 77 l/mp) si Crisana (pâna la 63 l/mp). La polul opus se afla Moldova, cu cantitati de apa cuprinse intre 23 si 36 l/mp.

In ceea ce priveste luna decembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi cuprinse in limite apropiate de mediile multianuale, stabilite prin masuratori de specialitate, la—0,8 grade Celsius, in majoritatea regiunilor, local mai ridicate decât acestea in sud-estul tarii.

Temperaturile medii vor fi cuprinse intre—5 si zero grade Celsius, in Moldova si Transilvania, respectiv intre zero si trei grade Celsius, in Dobrogea.

Precipitatiile totale vor fi local excedentare in regiunile centrale si sudice, si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului. Masuratorile de specialitate au stabilit o norma medie lunara a precipitatiilor, pentru decembrie, de 44,8 l/mp, potrivit sursei citate.

In zona Maramuresului, cantitatile medii de precipitatii ar putea ajunge la 92 l/mp, in Oltenia la 87 l/mp, in Banat si Crisana (pâna la 70 l/mp), iar in Dobrogea si Moldova, cel mult 40 l/mp.
9 octombrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.