Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii. Prognoza meteo pentru joi si vineri

Vremea se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii. Prognoza meteo pentru joi si vineri

Vremea se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile sud-vestice va deveni mai calda decat in mod normal la aceasta data, informeaza ANM.

Joi

In tara


Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nordice, unde pe arii restranse va ploua slab. Seara si noaptea innorarile se vor accentua treptat si va ploua, si sub forma de aversa, in Maramures, la munte, local in Crisana, Banat, Transilvania si izolat in celelalte regiuni. Punctiform, in zona Carpatilor Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp. Vantul va sufla in general moderat, temporar cu intensificari in regiunile nord-vestice, unde la rafala se vor depasi 50...55 km/h, dar mai ales la munte, cu precadere la altitudini mari in Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni, unde va fi tare, iar rafalele vor depasi 70...80 km/h.

Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 15 si 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 16 grade. Dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti

Cerul va fi variabil, cu unele innorari pe parcursul noptii. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 22...23 de grade, iar cea minima de 12...13 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca, spre 10...11 grade.

Vineri

In tara

In regiunile din vestul, centrul si nordul tarii, vremea se va raci si va deveni racoroasa, in timp ce in restul teritoriului valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele specifice perioadei. Cerul va avea innorari temporar accentuate, va ploua, si sub forma de aversa, si vor fi posibile descarcari electrice, mai ales seara si noaptea, in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si a Transilvaniei si pe arii mai restranse in restul teritoriului.
 
In jumatatea de sud a tarii cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp.  La munte, in general, la altitudini mai mari de 1500m, temporar, cu precadere in a doua parte a intervalului, vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare.  Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, unde la rafala se vor depasi 65 ... 70 km/h, dar pe arii restranse si la viteze mai mici si in celelalte regiuni, cu precadere in sud si in nord-est. Temperaturile maxime se vor situa intre 11 grade, pe spatii mici, in reigunile intracarpatice si 25...26 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre 3 si 13 grade.
5 octombrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.