Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 9 iulie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Aproape totul despre Echinoctiul de toamna: ziua este egala cu noaptea in orice loc de pe Pamant

Aproape totul despre Echinoctiul de toamna: ziua este egala cu noaptea in orice loc de pe Pamant

Echinoctiul de toamna 2017 va avea loc pe 22 septembrie, la ora 23.02. Ca in fiecare an, la inceputul ultimei decade a lunii septembrie atentia ne este indreptata spre momentul in care pașim in toamna astronomica. Acesta este momentul echinoctiului de toamna, cand longitudinea astronomica a Soarelui atinge valoarea de 180°.
 
Echinoctiul de toamna 2017 reprezinta debutul acestui anotimp din punct de vedere astronomic. incepand cu aceasta data, durata zilelor va continua sa scada, iar cea a noptilor sa creasca, pana la data de 21 decembrie, cand va avea loc momentul solstitiului de iarna.

Echinoctiul de toamna are loc cand Soarele traverseaza ecuatorul din emisfera nordica in cea sudica. in emisfera nordica, echinoctiul de toamna are loc in momentul in care longitudinea aparenta a Soarelui este de 180 grade. in aceasta zi, in emisfera australa incepe primavara.

De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeasi data, deoarece anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. De cand a fost alcatuit calendarul gregorian (1582) echinoctiul de toamna a cazut la 21, 22, 23 sau 24 septembrie, mai des insa la 22 sau 23 septembrie.

Punctul echinoctiului de toamna, numit și „punct autumnal” , se afla pe sfera cereasca la intersectia eclipticii (ce reprezinta proiectia pe sfera cereasca a planului orbitei Pamantului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele il traverseaza la aceasta data, trecand din emisfera nordica a sferei cerești in cea sudica.

Aflandu-se deci la aceasta data in dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va rasari și va apune chiar in punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egala, indiferent de latitudine, cu cea a noptilor. Singurele exceptii le intalnim in regiunile polare, in zona polului nord incepand lunga noapte polara, iar in cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, pana la momentul echinoctiului de primavara, potrivit astro-urseanu.ro.

La latitudinile tarii noastre, in aceste zile Soarele va culmina la amiaza la o inaltime medie de 45°, ceea ce reprezinta jumatatea distantei unghiulare dintre zenit si orizont. incepand de la aceasta data, durata zilelor va continua sa scada, iar cea a noptilor sa creasca, pana la data de 21 decembrie, cand va avea loc momentul solstitiului de iarna.

Odata cu Echinoctiul de toamna 2017, energia universala a planetei se schimba. Balanta aduce cu ea un alt tip de energie, ideal pentru manifestare si gandire sau pentru meditatie. Este o energie de factura pozitiva. Zilele de toamna care vor curge pana la instalarea iernii astronomice reprezinta momentul oportun pentru a aduce echilibrul in toate aspectele vietii noastre. Toamna este un timp al destinderii, dar si al deciziei si al angajamentului.

Punctul echinoctiului de toamna 2017, numit si „punct autumnal” , se afla pe sfera cereasca la intersectia eclipticii (ce reprezinta proiectia pe sfera cereasca a planului orbitei Pamantului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele il traverseaza la aceasta data, trecand din emisfera nordica a sferei ceresti in cea sudica.

Pentru ca se afla la aceasta data in dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va rasari si va apune chiar in punctele cardinale est si vest, durata zilelor fiind egala cu cea a noptilor, indiferent de latitudine.

Tot pe 22 septembrie, in ziua echinoctiului de toamna 2017, Soarele paraseste zodia Fecioarei pentru a intra in Balanta. E posibil sa mai resimti si un soi de usurare, ca si cum ti s-a luat o greutate de pe umeri. Pragmatismul si procuparile concrete, materialiste ale Fecioarei se sublimeaza in rafinamentul artistic, afectivitatea si romantismul Balantei.
22 septembrie 2017
Susținem aceste proiecte:

InspectorulPadurii.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.