Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Bihor: 37 de localitati din sud-estul judetului, afectate de furtuna

Bihor: 37 de localitati din sud-estul judetului, afectate de furtuna

Un numar de 37 de localitati din sud-estul judetului Bihor au fost afectate, duminica dupa-amiaza, de furtuna, fiind inregistrate avarii electrice, gospodarii inundate si copaci cazuti.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Crisana, capitan Camelia Rosca, in urma precipitatiilor abundente, a vantului puternic, cu aspect de vijelie, si a descarcarilor electrice ce au avut loc in intervalul orar 16,00-18,00, in zona de sud-est a judetului au fost afectate 37 de localitati, cu copaci cazuti si acoperisuri avariate.

Noua drumuri au fost blocate partial sau total de copaci cazuti, dintre care doua nationale, cinci judete si doua comunale.

Trei imobile au fost inundate. in cinci localitati s-au produs avarii la imobile, fiind afectate majoritatea gospodariilor, in Rieni, Petrileni, Draganesti, Pantasesti, Curatele.

De asemenea, s-au inregistrat opt avarii la retele electrice, precum si la o linie de cale ferata, un copac cazut pe calea ferata la Vadu Crisului fiind degajat de echipajele de pompieri militari.

La ISU Crisana, pana la ora 19,00 au fost inregistrate 104 apeluri de urgenta pe numarul 112, fiind mobilizate forte si mijloace de la nivelul subunitatilor ISU, din Oradea, Beius, Alesd si stei pentru remedierea situatiilor.

Actiunile sunt coordonate de catre inspectorul sef al ISU Bihor, colonelul Sorin Caba, care s-a si deplasat in zona de sud est a judetului.

Pana in acest moment nu s-au inregistrat victime.

La ora 20,00, la sediul Prefecturii Bihor a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), in sedinta extraordinara. in cadrul acesteia, seful ISU a prezentat situatia din judet si masurile care s-au luat si care mai sunt in derulare.
18 septembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.