Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 11 - 24 septembrie 2017

Prognoza meteo pentru perioada 11 - 24 septembrie 2017

Vremea va continua sa ramana, in general, calda in perioada urmatoare, insa meteorologii estimeaza si intervale cu averse in majoritatea regiunilor, in special in zilele de 11 si 12 septembrie, respectiv din 17 septembrie, aproape in fiecare zi, potrivit estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicate luni si valabile pentru perioada 11-24 septembrie.

In Banat, in prima zi de prognoza, vremea va fi calduroasa, cu o medie a temperaturilor maxime de 32 — 33 de grade. in urmatoarele doua zile valorile termice vor fi in scadere, iar intre 14 si 17 septembrie se va incalzi din nou, media maximelor termice urmand sa atinga 29 de grade. in prima jumatate a celei de-a doua saptamani, vremea va intra din nou intr-un proces de racire, astfel ca maximele diurne vor fi, in medie, in jurul a 22 de grade. in ultimele zile de prognoza se va incalzi usor si treptat. Temperaturile minime vor fi in jurul a 18 grade in prima dimineata, apoi vor scadea si se vor apropia de 10 grade. Urmeaza o noua incalzire, treptata, pana in dimineata de 17 septembrie, apoi o racorire, astfel ca in ultimele zile de prognoza vor fi temperaturi minime care, in medie, nu vor mai depasi 12 grade. Vor fi averse in 11 septembrie noaptea, pe parcursul zilei de 12 septembrie si din nou, aproape in fiecare zi, din data de 17 septembrie.

In Crisana, dupa o prima zi calduroasa, in care media temperaturilor maxime va fi de 32 de grade, regimul termic va marca o scadere accentuata, iar in zilele de 12 si de 13 septembrie valorile maxime diurne vor fi de 22 — 23 de grade. intre 14 si 17 septembrie va reveni vremea calda, cu temperaturi maxime care se vor situa intre 24 si 28 de grade, ca medie regionala. in prima jumatate a celei de-a doua saptamani, vremea va intra din nou intr-un proces de racire, astfel ca maximele diurne vor fi, in medie, de 20 — 22 de grade. in ultimele zile de prognoza se va incalzi usor si treptat. Temperaturile minime vor fi placute la inceputul intervalului, cand media lor va fi de 16 — 17 grade, apoi vor scadea, iar pe data de 14 septembrie media pe intreaga regiune va fi de 10 grade. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani se va incalzi cu aproximativ patru grade, dupa care media valorilor termice nocturne va avea valori intre 10 si 13 grade. Vor fi averse in data de 11 septembrie noaptea, pe parcursul zilei de 12 septembrie si temporar dupa data de 16 septembrie.

In Transilvania, pana in data de 20 septembrie, vor alterna intervalele cu vreme calda si cele cu vreme racoroasa. Cel mai cald va fi la inceputul intervalului, cand media maximelor va fi de 31 de grade, iar a minimelor de 13 — 14 grade, iar cel mai racoare, in jurul zilelor de 13 septembrie si 20 septembrie, cand in medie, valorile termice diurne vor fi de 20 de grade, iar cele nocturne de 8 — 9 grade. In continuare, pana la finalul intervalului de prognoza, temperatura aerului nu va mai avea variatii semnificative. Vor fi averse in zilele de 12 si 13 septembrie, si din nou, temporar si aproape in fiecare zi, dupa data de 17 septembrie.

In zona Maramuresului, valorile termice diurne vor scadea de la o medie de 31 de grade in prima zi, pana la aproximativ 20 de grade in data de 13 septembrie. in urmatoarele patru zile se va incalzi, dupa care se va raci din nou, astfel ca, in jurul datei de 21 septembrie, media maximelor va fi de 20 de grade. in ultimele zile de prognoza se va incalzi usor si treptat. Media temperaturilor minime va urca pana la 15 grade, in 12 septembrie dimineata, iar ulterior va scadea si va atinge 9 grade in data de 14 septembrie. Temperaturile nocturne vor creste din nou si vor atinge, in medie, 13 grade, in data de 17 septembrie. in cea de-a doua saptamana de prognoza trendul general al temperaturilor minime va fi de scadere, de la o medie de 11 grade in prima zi, la 9 — 10 grade, in ultimele zile. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in jurul datei de 12 septembrie si, din nou, dupa data de 16 septembrie.

In Moldova, la inceputul primei saptamani, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, apoi valorile termice diurne vor marca o scadere, de la o medie de 31 de grade, la una de 23 de grade, in ziua de 13 septembrie. in zilele urmatoare, pana pe 17 septembrie, se va incalzi, iar media temperaturilor diurne va atinge 29 de grade. Va urma o noua racire, temperaturile maxime urmand sa atinga in ultimele zile de prognoza 21 — 22 de grade. in ceea ce priveste regimul termic nocturn, evolutia va fi asemanatoare: la inceput vor fi temperaturi minime, in medie, de 17 grade, in noaptea de 13 spre 14 septembrie vor scadea pana spre 11 grade, apoi vor creste usor pana la 15 grade, iar dupa data de 17 septembrie vor ajunge din nou in jurul valorii de 11 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata in ziua de 12 septembrie, precum si in intervalul 18 — 23 septembrie.

In Dobrogea, pana la inceputul celei de-a doua saptamani, variatiile de temperatura nu vor fi semnificative, maximele diurne urmand a se situa, in medie, intre 25 si 27 de grade. Exceptie vor face primele doua zile, cand media lor va fi in jurul valorii de 29 de grade. Ulterior, valorile medii ale temperaturilor maxime vor scadea usor si treptat si vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade. in primele doua nopti, temperaturile minime vor fi, in medie, de aproximativ 19 grade, in noaptea urmatoare vor scadea pana spre 16 grade, pentru ca in intervalul 15 — 18 septembrie sa nu mai aiba variatii semnificative. in continuare, pana la finalul intervalului de prognoza, media temperaturilor minime va scadea treptat, cu 3 — 4 grade. De asemenea, vor fi conditii pentru averse in jurul datei de 13 septembrie, dar si in intervalul 19 — 23 septembrie.

In Muntenia, in perioada 11 — 13 septembrie, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, desi valorile termice diurne vor scadea treptat, de la 33 de grade la 28 de grade, in medie regionala. incepand cu data de 14 septembrie, maximele diurne vor creste din nou, urmand a se situa in jurul valorii de 30 de grade, pentru ca dupa 17 septembrie sa urmeze o noua scadere a temperaturilor maxime, pana spre 23 — 24 de grade. Totodata, minimele vor scadea la inceputul intervalului, de la valori medii de 17 grade la 13 grade, in noaptea de 13 spre 14 septembrie, apoi, pana in data de 18 septembrie, vor creste spre 14 — 15 grade. in intervalul 19 — 24 septembrie o noua racorire a vremii va face ca media temperaturilor minime sa scada treptat, pana la 11 — 12 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata in intervalul 18 — 23 septembrie, dar conditii pentru ploi de scurta durata, izolate, vor fi si in primele zile din interval.

In Oltenia, vremea va fi calduroasa in prima zi a saptamanii, cu o medie a valorilor termice de 33 de grade, apoi se va raci, astfel incat in ziua de 13 septembrie vor fi 25 de grade. Dupa aceasta data maximele diurne vor creste din nou, dar nu vor mai depasi media de 30 — 31 de grade. Din 17 septembrie vremea va intra din nou intr-un proces de racire, media temperaturilor maxime ajungand la valori de 23 — 24 de grade. Minimele termice vor scadea la inceputul intervalului, de la valori medii de 17 grade la valori de 11 grade, apoi vor creste treptat pana la o medie de 15 grade in noptile de 17 si 18 septembrie. Dupa aceasta perioada vremea se va racori din nou, astfel ca minimele vor fi cuprinse intre 11 si 13 grade, in medie regionala. Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata in ziua de 11 septembrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai importante, dar si in intervalul 17 — 22 septembrie.

La munte, in prima zi, vremea va fi calda, apoi temperaturile maxime vor scadea accentuat de la valori, in medie, de 21 de grade, pana la 12 grade, in ziua de 13 septembrie. Ulterior acestei raciri, vremea va intra intr-un proces de incalzire, catre valori medii maxime de 19 grade, insa dupa data de 19 septembrie temperaturile vor scadea din nou, neavand variatii semnificative de la o zi la alta. La inceputul intervalului, minimele vor scadea de la valori medii in jurul a 12 grade, spre 5 grade in noaptea de 13 spre 14 septembrie, dupa care vor creste usor de la o zi la alta spre valori de 10 grade, in 17 septembrie. Dupa aceasta data si pana spre sfarsitul intervalului, se va produce o noua racorire a vremii, astfel ca valorile medii ale temperaturii minime vor ajunge sa fie de 5 — 6 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor va fi ridicata in intervalul 11 — 14 septembrie, dar si intre 17 si 24 septembrie.
11 septembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.