Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 4 - 17 septembrie 2017

Prognoza meteo pentru perioada 4 - 17 septembrie 2017

Vremea se va incalzi, incepand de marti, in aproape toate regiunile tarii, urmand ca dupa primele zile ale saptamanii viitoare sa se racoreasca treptat, in unele zone fiind o probabilitate ridicata de ploi, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru urmatoarele 14 zile.

In Banat, in prima parte a intervalului, valorile diurne ale temperaturii aerului vor creste usor si treptat, de la o medie regionala de aproximativ 20 de grade in prima zi, cand vremea va fi racoroasa, spre 25 de grade in intervalul 5 — 7 septembrie si chiar spre 30 de grade in jurul datei de 11 septembrie, cand vremea va deveni calda.

''Ulterior, temperaturile maxime vor fi in scadere usoara de la o zi la alta, astfel incat, in intervalul 15 — 17 septembrie, valoarea medie la scara intregii regiuni va fi de 24 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat, in general, de temperaturi de 10-12 grade, exceptand intervalul 10 — 13 septembrie, cand minimele nocturne vor fi mai ridicate si se vor situa intre 14 si 17 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare intre 11 si 14 septembrie, iar acestea pot fi mai importante cantitativ pe 11 septembrie'', se arata in document.

Potrivit acestuia, in Crisana, dupa o prima zi racoroasa, in care temperatura medie maxima nu va depasi 18-19 grade, regimul termic va marca o crestere, astfel incat valorile maxime diurne vor atinge 22-23 de grade intre 5 si 8 septembrie, iar intre 9 si 13 septembrie va fi vreme calda, cu temperaturi maxime situate intre 25 si 29 de grade, in medie regionala.

''Temperaturile minime, situate intre 9 si 12 grade, vor caracteriza nopti racoroase in prima saptamana a intervalului de prognoza, apoi vor marca o crestere, spre valori medii de 14-15 grade, in intervalul 10 — 13 septembrie. Ulterior, vremea se va racori din nou si valorile termice nocturne se vor situa in jurul a 11 grade la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. Ploi temporare se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului de prognoza, dar intre 11 si 14 septembrie acestea pot fi pe arii mai extinse si mai importante cantitativ'', mentioneaza sursa citata.

Conform ANM, in Transilvania, in prima saptamana a intervalului de prognoza regimul termic diurn va marca o crestere treptata, iar temperaturile maxime, de aproximativ 18 grade la inceput, vor atinge 28-29 de grade Celsius, in medie, in jurul datei de 11 septembrie.

''In a doua saptamana vremea se va racori de la o zi la alta, astfel incat, intre 15 si 17 septembrie, maximele termice vor fi de 21-22 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei respective. Media regionala a temperaturilor nocturne se va situa intre 8 si 12 grade, cu cele mai racoroase nopti in jurul datelor de 5 si 18 septembrie si cele mai calde pe 11-12 septembrie. Probabilitatea pentru ploi locale se va mentine ridicata pe aproape intreg parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, insa acestea vor fi in general slabe cantitativ'', informeaza meteorologii.

Acestia mai spune ca valorile termice diurne vor creste de la o zi la alta in decursul primei saptamani de prognoza, in Maramures.

''Astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 17 grade la inceputul intervalului, se vor inregistra aproximativ 29 de grade in jurul datei de 11 septembrie, cand vremea va deveni calda pentru perioada respectiva. Pentru cea de-a doua saptamana, se estimeaza o scadere treptata a regimului termic, iar in ultimele zile vor fi maxime diurne apropiate de cele normale pentru mijloc de septembrie, de 21-22 de grade, in medie. Probabilitatea pentru ploi se va mentine ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani, iar in intervalele 4 — 7 si 11 — 14 septembrie se pot cumula cantitati de apa mai insemnate'', conform prognozei.

In Moldova, in intervalul 4—6 septembrie, valorile medii diurne vor fi in general mai coborate decat cele climatologic specifice perioadei, acestea situandu-se la inceputul primei saptamani in jurul a 22 de grade, apoi in data de 6 septembrie vor scadea spre 20 de grade.

''Ulterior, temperaturile maxime vor creste treptat de la valori medii in jurul a 24 de grade in zilele de 7 si 8 septembrie pana spre valori medii de 28-29 de grade in data de 11 septembrie. in intervalul 12—17 septembrie vremea va intra intr-un proces de racorire astfel ca temperaturile maxime vor avea valori medii in jurul a 23 de grade in 17 septembrie. Minimele vor scadea de la valori medii de 16 grade in 4 septembrie, pana spre 11-12 grade. in intervalul 10 — 12 septembrie minimele vor creste usor de la o zi la alta, spre valori de 15-16 grade, apoi vremea va intra din nou intr-un proces de racire. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalele 4—9 respectiv 13—17 septembrie'', spune Administratia Nationala de Meteorologie.

Pana in data de 6 septembrie, in Dobrogea valorile medii diurne vor varia usor intre 26 si 24 de grade, apoi variatiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, acestea situandu-se in jurul a 25 de grade.

''Ulterior, vremea va intra intr-un proces de incalzire urmand astfel ca valorile medii ale temperaturii maxime sa se situeze in jurul a 27 de grade in data de 12 septembrie. incepand insa cu data de 13 septembrie, temperaturile medii diurne vor scadea de la o zi la alta. in intervalul 4—7 septembrie valorile medii nocturne vor scadea spre 14 grade. Apoi, temperaturile minime vor creste treptat spre 18 grade, in data de 12 septembrie. in intervalul 13—17 septembrie vremea se va racori din nou. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi relativ redusa'', precizeaza meteorologii.

Conform prognozei, in Muntenia, in intervalul 4—12 septembrie vremea se va incalzi, spre 27-28 de grade in data de 9 septembrie, iar ulterior spre valori in jurul a 30 de grade in zilele de 11, 12 si 13 septembrie. Apoi, pana spre sfarsitul intervalului, maximele vor scadea de la o zi la alta. Minimele vor scadea la inceputul intervalului pana la valori de 12 grade, apoi, pana in data de 7 septembrie nu vor fi variatii notabile. intre 8 si 12 septembrie, temperaturile vor creste spre valori medii in jurul a 16 grade Celsius. in intervalul 13—17 septembrie o noua racorire a vremii va face ca mediile temperaturii minime sa scada treptat. Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste in a doua saptamana, arata ANM.

Potrivit institutiei, incepand din 4 septembrie, vremea va intra intr-un proces de incalzire de la o zi la alta, in Oltenia, spre valori medii diurne de 27-28 de grade in zilele de 7, 8 si 9 septembrie, apoi spre valori in jurul a 30 de grade in data de 11 si 12 septembrie.

''In intervalul 13-17 septembrie maximele termice vor scadea treptat, ajungand spre 24 de grade in data de 17 septembrie. Minimele vor scadea la inceputul intervalului la valori de 11 grade, apoi vor creste treptat pana la medii de 15-16 grade. Din data de 13 septembrie vremea se va racori din nou. Probabilitatea de aparitie a ploilor va creste in intervalul 10-15 septembrie'', informeaza sursa citata.

La munte, in intervalul 4—12 septembrie temperaturile diurne vor creste de la o zi la alta, spre valori de 18 grade.

''Ulterior vremea va intra intr-un proces de racire, de la medii in jur de 17 grade in 12 septembrie, spre valori de 12-13 grade la sfarsitul celei de-a doua saptamani. La inceputul intervalului, minimele vor scadea spre 4 grade, apoi vor creste usor de la o zi la alta spre valori de 9-10 grade, in zilele de 11 si 12 septembrie. in perioada 13-17 septembrie temperaturile minime vor scadea din nou. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza'', scrie ANM.
4 septembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.