Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Luna septembrie vine cu temperaturi mai ridicate decat media acestei perioade

Luna septembrie vine cu temperaturi mai ridicate decat media acestei perioade

Prima luna de toamna debuteaza cu temperaturi de peste 30 de grade, in special in sudul si vestul tarii, iar pe parcursul intregii perioade termometrele vor indica valori peste medie, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul Adrian Boeriu.

„Centrul European de Prognoza a emis o tendinta de abatere a temperaturii medii a aerului si a cantitatilor medii de precipitatii fata de mediile multianuale. Din acele date, tentinta ar fi ca in luna septembrie, temperatura medie lunara a aerului sa aiba valori mai ridicate decat media multianuala, in special in sud-est, sudul si vestul tarii. Catitatile totale de precipitatii vor fi deficitare, exceptand zonele nordice si centrale, unde local vor fi apropiate de norma climatologica. Pentru Romania, media multianuala, adica medierea temperaturilor din timpul noptii cu cele din timpul zilei este de 14,8 grade, iar cantitatea medie de precipitatii, la nivel national este de 55 de litri pe metrul patrat”, a declarat meteorologul Adrian Boeriu.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta pentru inceputul lunii septembrie temperaturi de pana la 33-34 de grade si vreme frumoasa in cea mai mare parte a tarii.

„Pentru data de 1 septembrie vom avea o vreme calduroasa in vestul, sudul si local in centrul tarii, cer mai mult senin, iar tempraturile maxime vor oscila intre 24 si 33 de grade. Pentru ziua de 2 septembie, vom avea o vreme calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu maxime intre 27 si 34 de grade. Va fi un oarecare grad al instabilitatii ridicate a vremii in vestul, nord-vestul si centrul tarii, unde local, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. in rest, se va mentine aceeasi vreme frumoasa cu cer variabil inspre senin. Pentru 3 septembrie, se va mentine vremea calduroasa in estul si sud-estul tarii, unde cerul va fi variabil, iar in restul tarii, ne asteptam la averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, iar temperaturile vor fi mai scazute decat ziua precedenta”, a explicat meteorologul.

Pentru intervalul 4-7 septembrie va fi o tentinta, la nivelul intregii tari, catre temperaturi, in general, sub mediile climatologice ale acestei perioade.

La mare va fi o vreme frumoasa, cer mai mult senin, temperatura aerului va fi intre 27 si 29 de grade, iar in apa marii intre 22 si 24 de grade, fara sanse de ploaie.
1 septembrie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.