Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 21 august - 4 septembrie 2017

Prognoza meteo in perioada 21 august - 4 septembrie 2017

Regimul termic prognozat de catre meteorologi pentru urmatoarele doua saptamani in Romania este unul oscilant, in care vor exista perioade cu valori termice de pana la 34-35 de grade Celsius, dar si intervale cu maxime de sub 29 de grade Celsius si probabilitate de aparitie a ploilor, atat in zilele urmatoare, cat si la finele lunii august - inceputul lunii septembrie, arata estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicate luni si valabile pentru perioada 21 august - 4 septembrie.

In Banat, vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, apoi se va incalzi treptat, astfel incat de la o medie a temperaturilor maxime de 23 de grade, in prima zi de prognoza, se va ajunge pana la o medie de 35 de grade in data de 27 august. in a doua saptamana de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere usoara pana la valori medii ale maximelor in jurul a 30 de grade. Mediile temperaturilor minime vor scadea de la 14 grade in prima zi, pana la 11 grade in dimineata de 23 august, apoi vor marca o crestere si pana la sfarsitul lunii august se vor mentine in jurul a 16 grade. in primele zile ale lunii septembrie, minimele termice vor scadea usor, pana la o medie de 14 grade. Pe arii restranse vor fi averse in prima zi a intervalului de prognoza. in a doua saptamana se mentin conditiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare in jurul datei de 30 august.

Valorile termice diurne vor fi in crestere treptata si in Crisana, de la o medie in prima zi de 22 de grade, pana la o medie de 33 de grade, in data de 26 august, valoare ce se va mentine si in urmatoarele doua zile. Ulterior, acestea vor marca o scadere pana in ultima zi a intervalului de prognoza, pana la o medie de 29 de grade. Valorile nocturne vor scadea la inceputul intervalului de la medii in jurul a 14 grade, la 11 — 12 grade, valori ce se vor mentine pana in 24 august, apoi vor marca o crestere spre sfarsitul lunii august pana in jurul a 16 grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, temperaturile minime vor fi in scadere, ajungand, in medie, la 14 — 15 grade. in prima zi de prognoza, izolat va ploua, dupa care probabilitatea pentru averse slabe, izolate, va fi mai mare in intervalul 29 august — 2 septembrie.

In Transilvania, vremea va fi racoroasa din prima zi de prognoza, cand media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va incalzi pana in data de 27 august, cand se va inregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scadere treptata pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand mediile se vor situa in jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor scadea de la o medie de 14 grade, in prima zi a intervalului, pana la o medie de 8 grade, in data de 23 august. De asemenea, pana in data de 25 august, variatiile vor fi nesemnificative. Va urma o crestere pana la medii nocturne in jurul a 13 grade, in data de 28 august, valoare ce se va mentine pana la sfarsitul lunii august, apoi minimele termice vor fi in scadere ajungand la valori medii de 11 — 12 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Vor fi averse pe arii extinse si insemnate cantitativ in prima zi de prognoza, apoi acestea vor diminua si se vor restrange ca arie. in a doua saptamana se mentin conditiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de aparitie a acestora va fi dupa data de 30 august.

Si in Maramures, valorile termice vor caracteriza o vreme racoroasa in primele zile, cand mediile maximelor vor fi de 20 — 23 de grade. Apoi, temperatura aerului va fi in crestere, pana la medii ale valorilor diurne in jurul a 32 de grade in ziua de 27 august. in a doua saptamana, temperatura aerului va marca o scadere treptata, ajungand spre sfarsitul intervalului la medii ale maximelor de 27 — 28 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere de la o medie de 15 grade in prima zi, pana in jurul a 10 grade in data de 24 august, apoi va urma o crestere si, pana la sfarsitul intervalului, media valorilor nocturne va fi de 12 — 14 grade. in prima zi a intervalului vor fi averse insemnate cantitativ, iar in a doua zi doar trecator va mai ploua slab. Conditii pentru ploi slabe, izolate, vor fi si in a doua jumatate a intervalului, cu probabilitate mai mare in jurul datei de 31 august.

In Moldova, vremea se va raci treptat pana in data de 23 august, de la medii ale maximelor de 26 — 27 de grade, pana spre valori in jurul a 23 de grade. Ulterior, pana in ziua de 26 august, temperatura aerului va fi in crestere, spre medii ale valorilor diurne in jurul a 31 de grade. Dupa aceasta data, pana la sfarsitul intervalului, maximele termice vor fi in scadere usoara si treptata pana spre medii de 27 — 28 de grade. in ceea ce priveste evolutia temperaturilor minime, acestea vor fi in scadere pana in data de 24 august, de la medii in jurul a 16 grade, la medii de 11 —12 grade. Ulterior, va exista o crestere usoara si treptata pana la medii de 15 — 16 grade, iar la sfarsitul intervalului va fi din nou o scadere spre medii de 13 — 14 grade. in prima zi a intervalului vor fi averse insemnate cantitativ. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si in jurul datei de 31 august.

In Dobrogea, in primele doua zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere, de la medii in jurul a 30 de grade, la 24 — 25 de grade. Vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat mediile maximelor vor fi de 28 — 29 de grade. Spre sfarsitul intervalului, temperatura aerului va avea tendinta de scadere usoara, pana spre medii ale valorilor diurne de 26 — 27 de grade. De asemenea, minimele termice vor fi in scadere pana in data de 23 august, de la medii in jurul a 19 grade, spre 15 — 16 grade, apoi vor creste din nou, iar media se va situa in jurul valorii de 18 grade. in primele doua zile ale intervalului vor fi averse slabe, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie din nou in crestere in intervalul 30 august — 2 septembrie.

In Muntenia, la inceputul intervalului, vremea se va raci accentuat. in prima zi, media maximelor va fi de 30 — 31 de grade, iar in a doua zi se va situa in jurul a 25 de grade. Dupa acest episod, vremea se va incalzi usor si treptat de la o zi la alta, astfel incat, spre mijlocul intervalului, media valorilor diurne va fi in jurul a 32 de grade. in ultimele zile media maximelor va cobori sub 30 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in data de 24 august, de la o medie in jurul a 17 grade, la o medie de 12 — 13 grade. Pana spre mijlocul intervalului de prognoza, temperaturile minime vor fi din nou in crestere, cu medii de 15 — 16 grade. in primele doua zile ale intervalului vor fi averse, izolat insemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere si in jurul datei de 31 august.

In Oltenia, temperatura maxima va fi in scadere in prima zi a intervalului, cand media va fi de 25 — 26 de grade, apoi va creste usor si treptat de la o zi la alta pana spre mijlocul intervalului, cand media valorilor diurne va fi de 33 — 34 de grade. in ultimele zile, temperatura va avea din nou tendinta de scadere, pana spre o medie de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi in jurul a 17 grade la inceputul intervalului, apoi temperaturile nocturne vor marca o scadere, iar la mijlocul primei saptamani, media va fi de 11 — 12 grade. Treptat, minimele vor creste usor, spre sfarsitul lunii august media acestora se va situa in jurul valorii de 16 grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative. Local vor fi averse in prima zi a intervalului, iar conditii de ploaie vor mai fi in intervalul 30 august — 2 septembrie 2017.

La munte, pana in data de 23 august, vremea se va raci, iar media maximelor se va situa in jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va creste usor si treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa in jurul a 22 de grade. in cea de-a doua saptamana, temperaturile maxime vor fi in scadere usoara, pana la o medie in jurul a 18 grade. Minimele termice vor fi in scadere pana la mijlocul primei saptamani, de la o medie in jurul a 11 grade, pana la valori medii de 5-6 grade. Va urma o crestere spre valori medii de 11 — 12 grade, iar apoi, pana la sfarsitul intervalului, o scadere spre minime, in medie, de 8 — 9 grade. in primele doua zile vor fi averse, izolat insemnate cantitativ. Conditii de ploaie vor fi si in a doua saptamana, cu probabilitate mai mare in intervalul 31 august — 2 septembrie.
21 august 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.