Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ECLIPSA totala de Soare, in 21 august, cel mai important eveniment astronomic din 2017: Va fi spectaculoasa, SUA nu au mai vazut asa ceva de 99 de ani

ECLIPSA totala de Soare, in 21 august, cel mai important eveniment astronomic din 2017: Va fi spectaculoasa, SUA nu au mai vazut asa ceva de 99 de ani

Este pentru prima oara din februarie 1979, atunci când Jimmy Carter se afla la Casa Alba si hitul lui Rod Stewart, “Do Ya Think I’m Sexy”, conducea toate topurile muzicale, când o eclipsa totala de soare va fi vizibila in 48 de state. Este, de asemenea, prima eclipsa totala de soare in 99 de ani, care va fi vizibila de pe ambele coaste ale SUA. Milioane de americani se vor bucura de spectaculosul fenomen. Urmatoarea eclipsa totala de soare pe care o vor putea observa va fi in 2024.

NASA va transmite live intregul eveniment astronomic, pe nasa.gov, iar imaginile vor fi proiectate pe ecranul Toshiba Vision din New York Times Square.

Petreceri pe acoperis, excursii speciale, nunti, toate au fost programate pentru a marca evenimentul.

Se asteapta ca intre 2 milioane si 7,4 millioane de oameni sa calatoreasca pentru a vedea eclipsa, iar autoritatile americane avertizeaza cu privire la blocaje in trafic si accidente.

ECLIPSA totala de Soare. Pe 21 august va avea loc cea de-a XI-a eclipsa de Soare din secolul acesta. Desi aceasta nu va fi vizibila pe cerul din România, iata ce se va intâmpla pe toata perioada evenimentului astronomic.

ECLIPSA TOTALA DE SOARE va fi vizibila in unele parti din Europa: seara sau la apus in Islanda, Scotia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, tarile de Jos, Belgia, Franta, Spania si Portugalia. Totodata, va fi prima eclipsa totala de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii in secolul curent, scrie Descopera.
21 august 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.