Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru sfarsitul saptamanii. Cum va fi vremea la mare si la munte, in primele zile ale minivacantei de Sfanta Maria

Prognoza meteo pentru sfarsitul saptamanii. Cum va fi vremea la mare si la munte, in primele zile ale minivacantei de Sfanta Maria

Vremea va fi caniculara si disconfortul termic accentuat in majoritatea zonelor de campie si de podis, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in regiunile vestice, sud-vestice si local in restul teritoriului, informeaza ANM.

Vineri

In tara


Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza la munte, iar seara si noaptea in vest, unde cu totul izolat vor fi conditii pentru ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale la munte, dar trecator si in zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime se vor incadra de la 29...31 de grade pe litoral, pana in jurul valorii de 38 de grade in Banat si vestul Olteniei, iar cele minime intre 15 si 25 de grade, mai scazute in depresiuni spre 10...11 grade.

Bucuresti

Vremea va deveni caniculara, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 35...36 de grade, iar cea minima de 18...20 de grade.

La munte

Valorile termice vor creste usor fata de ziua precedenta, iar vremea va deveni calda. Cerul va fi mai mult senin, insa dupa-amiaza si seara vor fi unele innorari si cu totul izolat posibile ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari trecatoare in special pe creste.

La mare

Vremea va fi calduroasa, iar disconfortul termic va fi mai ridicat in orele amiezii, cand si indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 32 de grade, iar cele minime intre 21 si 25 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 25 si 27 de grade.

Sambata

In tara


Desi valorile termice vor marca o scadere fata de ziua anterioara in vest si nord-vest, vremea va fi caniculara in sudul si local in centrul si estul tarii, iar disconfortul termic se va mentine accentuat in majoritatea regiunilor. incepand din orele dupa-amiezii instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Banat, Crisana, local in Maramures, vestul Transilvaniei si Oltenia, precum si in zonele montane aferente, unde vor fi innorari, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si grindina. in restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 30 si 38 de grade, iar cele minime intre 14 si 24 de grade, mai scazute in depresiuni.

La munte

Vremea se va mentine calda. Cerul va fi variabil, mai mult senin, insa incepand din orele dupa-amiezii si in cursul serii instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Carpatii Occidentali si in masivele din Carpatii Meridionali aferente jumatatii de vest a tarii, unde vor fi innorari, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si grindina. Regimul termic nu va inregistra variatii semnificative.

La mare

Vremea se va mentine calduroasa, iar disconfortul termic va fi mai ridicat in orele amiezii, astfel ca indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul valorii de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor incadra intre 29 si 31 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat.
Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 26 si 28 de grade.

Duminica

La munte


Valorile termice vor inregistra o scadere, iar vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descarcari electrice si posibile caderi de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor.

La mare

Valorile termice vor caracteriza in continuare o vremea calduroasa, cu temperaturi maxime ce se vor incadra intre 29 si 32 de grade si minime intre 21 si 24 de grade. Disconfortul termic se va mentine ridicat in orele amiezii, cand indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara si noaptea, cand trecator vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare in timpul noptii, cu rafale de peste 50 km/h.
Temperatura apei marii va avea valori cuprinse intre 26 si 28 de grade.
11 august 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.