Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Departamentul pentru Situatii de Urgenta, sfaturi pentru canicula: Nu consumati alcool si cafea; beti multa apa

Departamentul pentru Situatii de Urgenta, sfaturi pentru canicula: Nu consumati alcool si cafea; beti multa apa

Departamentul pentru Situatii de Urgenta avertizeaza cetatenii sa nu consume alcool si cafea si sa se hidrateze suficient pe perioada caniculei care a cuprins toata tara.

"Este cod rosu de canicula in judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Dolj, unde se vor inregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, si care se vor situa intre 39 si 42 de grade. Restul tarii este sub cod portocaliu, asa ca aveti grija in aceasta perioada", este mesajul postat de DSU pe pagina sa de Facebook.

Medicii le recomanda cetatenilor sa nu consume bauturi alcoolice, cafea sau bauturi cu mult zahar si sa nu iasa afara la orele de vârf, respectiv intre 11,00 si 18,00.

Totodata, medicii subliniaza ca trebuie consumati cel putin doi — trei litri de apa pe zi, iar persoanele care ies afara trebuie sa aiba grija sa se protejeze de caldura soarelui purtând haine lejere, din fibre naturale, sa aiba capul acoperit, sa poarte ochelari de soare si sa foloseasca chiar si umbrelele.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta aminteste ca exista aplicatia DSU, disponibila gratuit in Google Play si App Store, unde cei interesati pot fi la curent cu cele mai noi informatii despre evolutia vremii.
3 august 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.